Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe ataki bólowe utrzymujące się dłuższy czas

Gość Stent

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczyna się zawsze tak samo-w ułamku sekundy jednocześnie ukłucie u szczytu głowy po prawej stronie i ucisk w żołądku.A później przez 2-3 tygodni: - ciągły ból głowy,a szczególni właśnie u szczytu po prawej stronie - w pierwszych dniach tych dolegliwości gorąca twarz,tętno 83/85 - pieczenie oczu,pogorszenie wyrazistosci widzenia - nadwrażliwa prawa polowa głowy,twarzy aż do żuchwy - duży niesmak w ustach- apatyt normalny - brzuch napuszony,bez gazów,lekko obolały - odczuwam potrzebę częstego głębokiego nabierania powietrza - słyszę pracę mózgu /rój pszczół/ - jestem wtedy bardzo osłabiony, często ziewam - barzo szybko się męczę Te dolegliwości dopadają mnie już od kilku lat,2-3 razy w roku i trwają od 10 dni do trzech tygodni,a ostatnio męczyło mnie to prawie przez miesiąc.Oczywiście robiono mi trochę badań /TK głowu,USG brzucha,gastroskopie,kolonoskopie/.Ponadto,ale to juz poza tymi przypadlościami,robiono mi koronografię.Założonego mam stenta. Wyniki wszystkich badań nie wykazały czegoś co pozwolilo by lekarzowi na postawienie jakiejś diagnozy.Ostatnio lekarka,która po raz pierwszy mnie badała przepisała mi leki na odwodnienie ?!.Ciśnienie mam w normie- /biorę leki/,ale raczej jest ono niskie.Pewno za 2-3 miesiące dolegliwości powrócą. Dzielę się z tą informacją choć wątpię by ktoś miał takie same problemy.

Jeśli chcesz--wpisz w Google--meridiany,kanały energetyczne Qi--,wyskoczy strona akupresury,w tabelce kliknij meridian pęcherzyka żółciowego,zobaczysz jego przebieg i objawy.Możesz sprawdzić,czy w bolącej okolicy znajduje sie jakiś punkt.Metody działania,które tam wymieniono sa ciut skomplikowane.Jeśli chcesz spróbuj:środkowy palec prawej ręki połóż przy zewnętrznym kącie oka też prawego,natomiast środkowy palec lewej ręki pod paznokciem czwartego palca prawej stopy,od strony palca piątego.W ten sposób połączysz punkt pierwszy meridianu z ostatnim.Ten meridian jest symetryczny,zrób to samo po lewej stronie.Po pewnym czasie poczujesz pulsowanie pod palcami,prawdopodobnie oczy będą sie **pocić**.Jak długo masz tak trzymać zależy od Ciebie,pozycja niezbyt wygodna.A ta praca mózgu,to chyba szum w uszach.