Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powód skierowania na ablację

Agaaata

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy to nie usłyszałam żadnego rozpoznania i to mnie zastanawia. Opowiedziałam wszystko od początku jak wyglądało i prof. Walczak powiedział ablacja. Wróciłam do domu i zaczęło się gdybanie ale na jakiej podstawie ta ablacja?????? stąd moje wątpliwości.... powinnam robić już badania do zabiegu ale cały czas mam wątpliwości.....

Holtera miałam już robionego rok temu. Walczak stwierdził że już nie trzeba bo to nie wykaże nic. Miałam dolegliwości i to całkiem poważne. Tętno szalało mi, czułam że nogi i ręcę mi drętwieją nie wiedziałam czy zemdleje czy nie.... straszne uczucie. Konsultacja z kimś innym hmmm byłam u neurologa powiedział że to nerwica. Jedynie prof. walczak spojrzał na to z innej strony. Powiedział że trzeba przeprowadzić to badanie kardiograficzne które robi się w pierwszej części ablacji. Pozdrawiam i dziękuję bardzo za odpisy Aga

Zapewne chodziło o badanie elektrofizjologiczne. Profesor Walczak to najlepszy specjalista w Polsce od ablacji - tak na marginesie to właśnie On z dr.Szufladowicz w 1992 roku wykonali pierwszą ablację w Polsce - A gdzie byłaś u profesora na konsultacji? W Allenorcie? Ja za kilka dni będę miała ablację wykonaną przez prof Szumowskiego - ucznia prof Walczaka - właśnie w Allenorcie centrum Kardiologii Anin przy ul Połowieckiej.

No ale co ci zdiagnozowali po tym holterze? Coś ci tam musiało wyjść, skoro miałaś jakieś wariactwa serca i Walczak skierowal na ablację. On raczej wie, co robi. Ale jak masz wątpliwości, to skonsultuj się z innym kardiologie, tylko nic mu nie mów, że już byłaś u Walczaka, bo żaden kardiolog w Warszawie nie podważy jego diagnozy i też cię skieruje na ablację :)

Wczoraj wróciłam do domu po udanej ablacji wykonanej w Allenorcie w dn. 29.09. 2011r. przez ekipę prof.Walczaka. Warunki są rewelacyjne, opieka super, przed ablacją przyszła do mnie dr.Joanna - niestety nazwiska nie pamiętam - porozmawiać, jeżeli miałam jakieś pytanie to mogłam zadać, później przed samym zabiegiem przyszedł prof.Szumowski wraz z dr. Dyrejko. Uspokoił mnie, wytłumaczył wszystko, powiedział co planują zrobić. Jedyny minus jest taki, że poszłam późno bo po 21 a na salę wróciłam o 23. Od razu po zabiegu miałam wykonane wszystkie badania, ekg, echo, zmierzone ciśnienie, podłączyli mnie do monitora i zasnęłam zmęczona. Wypalali 10 razy. Ból czasami był bardzo mocno, trzy razy pielęgniarka podawała coś p.bólowego - nie wiem co to było, ale było to magiczne bo tylko po wstrzyknięciu ból mijał :) - resztę dało się wytrzymać. Z całego serca polecam CK Allenort przy ul Płowieckiej i całą ekipę ablacyjną :)

Cieszę się razem z Tobą Martak:) teraz będzie już tylko lepiej!!!! Pytacie na jakiej podstawie prof. Walczak skierował mnie na zabieg...hmmm dobre pytanie. Niestety nie znam odpowiedzi. Miałam robionego holtera podobno nic na nim nie wyszło. Profesor porpzmawiał ze mną, osłuchał i powiedział że trzeba wejść zobaczyć. Potem dodał, że dużo osób, młodych osób ma podobno objawy. Starałam się bardzo dokładnie opisać mu wszystko. Kilka dni temu dzwonili do mnie z Allenort... mam ustalony termin na 24 listopada. Strasznie mnie to przeraża. Teraz dopóki jest jeszcze dużo czasu jest ok ale z każdym dniem coraz więcej o tym myśle i czuje lęk.....

Aaaaaa zapomniałam o najważniejszym!!!! czuję się dobrze:) miewam od czasu do czasu jakieś napady. Czuje przyspieszony całkiem bez powodu puls. Staram się wtedy usiaść albo położyć, wyciszyć. Czasem przechodzi od razu czasem dopiero po jakimś czasie. Dziś gdybyście popatrzyli na mnie zastanowilibyście się o czym ta dziewczyna mówi, zabieg? a po co?! no ale niestety.... zdrówka