Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i kołatanie serca podczas wysiłku fizycznego

Gość Huang

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem.Od pewnego czasu około 2-3 miesięcu mam problemy z oddychaniem.Zawsze miałem bardzo dobrą kondycje spędzałem czasami nawet po 8 godzin na boisku i nic się nie działo a wieczorem jeszcze bawiłem sie w ganianego.Teraz mam tak że jak gram w piłke albo biegam to cały czas myśle o oddychaniu bardzo mocno sapie i jak gram i na chwile się zatrzymam i coś do kogoś gadam to ledwo co gadam bo jakby powietrza nie mam tchu ciężko mi się gada.Co to słaba kondycja ale nie możliwe bo zawsze miałem dobrą kondycje.Teraz jak coraz bardziej się zmęcze to mi się cieżko oddycha a czym bardziej się męczy tym jeszcze cięzej.Mam 15 lat 170cm wzrostu i 56kg wagi.Dodam że jak się zmęcze mocno to czuję jakby zawroty głowy często.Już sie bardzo boje męczyć bo ostatnio po lewej stronie w sercu mi taki szmer przeszedł i serce zaczęło przez jakieś 4 minuty walić mi jak oszalałe.Ja przez te oddychanie to nawet nie mogę serce do 140 uderzeń na minute żeby waliło bo mi te oddychanie nie pozwala bo nie daje rady .Co to może być?

Najlepiej idż do lekarza.Nie wiadomo,coto jest,może alergia,może pijesz napoje energetyczne,colę w dużuych ilościach. Od tego może serce fikać.A może za mało pijesz płynów ,przy dużym wysiłku i zachwiana jest równowaga elektrolitów w organiżmie.To trzeba sprawdzić..Może też masz krzywy kręgosłup i stąd po wysiłku moga być zawroty głowy. To musi lekarz obejrzeć .Idż do lekarza zrobić EKG,OB,morfologię z rozmazem,poziomy elektrolitów,żelaza,mocz.