Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Myśli powodujące nerwy, stres i zmartwienia

Gość Dariusz

Rekomendowane odpowiedzi

To cieszę sie bardzo,krótko o sobie-od kilku lat borykam sie z nerwica lekową,długi czas bez leków,ogólnie radziłam sobie.Kiedys ,kilka lat temu przeszłam poważną chorobę,zagrażającą życiu,teraz jest bardzo dobrze,dla lekarzy jestem wyleczona,ale niestety najmniejszy objaw jakiejkolwiek choroby,wywołuje u mnie straszny lęk,przed ponownym zachorowaniem na coś poważnego,biorę leki,Velafax,czasami relanium,ale żadko.Najbardziej denerwuję sie swoim podejściem do nawet zwykłego kataru....wpadam w panikę,chce mi się płakać ze strachu,mam agorafobię,poruszam sie tylko samochodem,czuje jakby moja glowa wazyla 100 kg.boję sie śmierci...czekam cierpliwie

Nawiązując do wypowiedzi Ewy przygotowałem specjalną propozycję dla pozostałych zainteresowanych osób. Pomyślałem że jeśli więcej osób chce w tym samym czasie pracować nad swoimi stresującymi myślami, to mogę prowadzić kilka rozmów jednocześnie na blogu Kompas Szczęścia. Na tym forum nie dam rady, bo będą się mieszały wypowiedzi różnych osób. Podaję link do posta, gdzie w komentarzach można dopisywać swoje myśli http://kompasszczescia.blogspot.com/2011/09/jakie-mysli-powoduja-najwiecej-stresow.html Dla każdej osoby założę osobny temat, pod którym w komentarzach będziemy pracować nad stresującymi myślami. Zapraszam do dopisywania swoich historii na blogu. Pozdrawiam

Szkoda, że Bianka nie skończyła ćwiczeń, zaszła już tak daleko. Wiem jednak, że praca nad sobą nie jest łatwa. Być może Bianko nie jest to jeszcze właściwy moment dla Ciebie na zmiany. Szkoda, bo żeby wyjść z tej nerwicy trzeba coś robić. Coś co wymaga trochę wysiłku. Na tym forum jest dużo marudzących i użalających się nad sobą ludzi lecz w taki sposób oni nie poprawią swojego samopoczucia na dłuższą metę. Może na chwilę im ulży jak się komuś wymarudzą. Jednak Ci, którzy chcą z tego naprawdę wyjść muszą nad tym pracować. Metoda opisana w książce *Kłamstwa o miłości*, którą na tym wątku poleca Darek jest naprawdę skuteczna. Wiem to, bo przeczytałam książkę i stosuję metodę. Pozdrawiam

Witaj Aga. Podpisuję się pod Twoimi słowami. Trzeba dużo pracować nad rzeczami, które latami w nas się pogłębiały. Dodatkowo zauważyłem że najlepsze wyniki daje praca w grupie podczas rzeczywistego spotkania. W ubiegłym tygodniu zacząłem prowadzić 2 godzinne spotkania. Tyle czasu wystarcza, aby zacząć i skończyć pracę nad wybraną myślą. Na forum za długo trwa cały cykl, dlatego prawdopodobnie o wiele trudniej wykonywać te ćwiczenia. Poza tym na żywo często odpowiadam na dodatkowe pytania, co ułatwia pracę. Dlatego przestaję prowadzić dyskusje na forum. Natomiast na blogu Kompas Szczęścia będę publikował artykuły inspirowane tymi spotkaniami. Myślę że pomogą one zainteresowanym osobom. Zapraszam do czytania kolejnych artykułów na blogu. Dziękuję za udział w dyskusjach wszystkim uczestnikom. Pozdrawiam

Gość Weronika Autorka

Witam Serdecznie Zapraszam wszystkich czytelników tego forum na mojego bloga. Tam opisuję krok po kroku jak radziłam sobie z problemem pokonania nerwicy. Zamieszczone są tam tam rozmowy z moich wizyt u psychologów i psychiatrów oraz własna praca związana z pokonaniem tego problemu. Niżej podaję link do bloga: www.rozwod9.bloog.pl

Dobry wieczór Aniu. Jeśli chodzi o twoją myśl, to możemy zająć się nią w czasie rozmowy przez telefon. Wtedy w ciągu 1-2 godzin można zakończyć pracę nad stresującą myślą. Pisanie jest zbyt rozciągnięte w czasie (pisałem o tym w poprzedniej swojej wypowiedzi). Jeśli interesuje Ciebie taka opcja, to napisz. Uzgodnimy wtedy kiedy i na jaki numer telefonu możesz zadzwonić. Pozdrawiam

Gość Dariusz Skraskowski

Tak na koniec dodam, że najlepiej działa czytanie książki *Kłamstwa o miłości*. Dlatego polecam przeczytać tę książkę. Opis znajduje się na stronie http://nerwice.blogspot.com/2011/08/cytaty-z-ksiazki-kamstwa-o-miosci-byron.html

Gość Weronika Autorka

11 SPOSOBÓW NA DOBRE SAMOPOCZUCIE KAŻDEGO DNIA Jak zastosować je w życiu. Dariusz napisał ciekawe artykuły na poprawę samopoczucia. Jeśli chcesz je poczytać zapraszam na bloga: http://nerwice.blogspot.com/2011/12/11-sposobow-na-dobre-samopoczucie.html