Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ściskanie serca i ciężki oddech na basenie

Gość Julnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wczoraj byłam na basenie i źle się czułam... a może nie tyle co źle co jakoś tak dziwnie, nawet konkretnie nie potrafię określić. Jak znużyłam się (miałam poziom wody powyżej serca) wtedy odnosiłam wrażenie, że zaczyna mnie ściskać w klatce piersiowej, jakby ktoś mnie paskiem przepasał i ciężko było mi oddychać... Jak poziom wody był poniżej serca to było ok.... Wystraszyłam się i w ogóle z wody wyszłam... Dodam, że mam 27 lat, 69kg (schudłam 13 w ciągu ostatnich 3 miesięcy). 2 miesiące temu miałam badania krwi i moczu ogólne = są ok, również niedawno ekg serca było też ok. Echo serca miałam prawie 1,5 roku temu = wtedy było ok... Od jakiś niecałych 2 lat cierpię na nerwicę lękową, która między innymi daje objawy ze strony serca i układu oddechowego jak duszności, kołatania, kłucia, ściskanie w okolicy serca itp... Za tydzień mam wizytę u kardiologa kontrolną, bo nabawiłam się nadciśnienia przez nerwicę i wysoką wagę. Ale może mi ktoś odpowie czy coś może być nie tak skoro miałam takie dziwne objawy od serca na basenie. Dziękuję za odpowiedzi