Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie mięśni, lęki przed chorobami i piszczenie w uchu przy nerwicy

Gość Julsoneczeeeek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Julsoneczeeeek

Hej, Mam 14 lat i jestem dziewczyną. Od 2 lat choruję na nerwicę lękową, ale nie wiem czy nie przerodziła się w depresję, jestem totalną hipochondryczką! 2 Lata temu miałam stwierdzenie nerwicy, przez sytuację rodzinną, szkołę i w ogóle, chodziłam do psychologa i WSZYSTKIE dziwne objawy chorób które niby miałam ustały. Teraz niestety znowu jest nerwowo w mojej rodzinie ;/ Rodzice po rozwodzie, i nie wiem czy to powrót nerwicy, czy depresja, czy NAPRAWDE poważna choroba. Od jakichś 2 miesięcy w różnych miejscach skaczą, jakby drżą mi mięśnie. Zdarza się że dłużej w jednym, biorę magnez, potas i witaminy, piję muszyniankę i napoje izotoniczne, ponieważ wyrównują poziom elektrolitów. Ostatnio znowu zaczęły się moje lęki...między innymi przed SM, Raki różnego rodzaju, między innymi najstraszniejszy - mózgu. Na ogół w ogóle nie boli mnie głowa. Niedawno odczułam jakby świerszcze w prawym uchu, a w lewym w tym samym czasie piszczenie. Przeszło po kilku sekundach..nie miewam na ogół bóli, ale wykańcza mnie myśl o chorobach...te świerszcze to nie wiem od czego mogą być, w mojej rodzinie dużo osób choruje na choroby serca, cukrzycę. Nie było żadnych raków ani nic. Mam oczopląs czasami, ale coraz rzadziej, czasami od komputera bolą mnie oczy, ostatnio dużo urosłam i schudłam 2-3 kg. Nie mam apetytu ;/ Nie wiem czy to może być przez tą nerwicę, czy depresję, czy jakąś chorobę..a dodam jeszcze że cały czas mam zatkane zatoki ;/ Praktycznie cały rok. ;/ NERWY MNIE WYKAŃCZAJĄ! nerwica i w ogóle. Co mi polecacie? Mam panikować? ROBIĆ TOMOGRAFIĘ MÓZGU?!?!

Objawy góza mózgu to bóle głowy -jeśli już są to bardzo silne ,nie do wytrzymania ,ustępujące po wymiotach ,zaburzenia równowagi ,mowy ,wzroku ,zmiany w psychice -z tego co piszesz to brak u ciebie takich objawów więc nie przejmuj się .Depresja jest raczej wyłaczenie się z zycia ,totalny olew wszystkiego ,niechęć do wszystkiego i nie przejmowanie się swoim stanem więc skreślamy .Sm brak objawów .Masz po prostu nerwicę a szumy w uszach są od zatok na 100 procent .Kup tabletki Sinupret i bierz tak jak na ulotce ,wszystkie gluty powinny wyjść z zatok .Jest to niestety dośc drogi lek ,za 2 listki chyba 20 zł a brać trzeba 3 razy po 2 drażetki ,ale są bardzo skuteczne ,plus inhalacje ,poszukaj w necie z czego .Trudno jest życ normalnie i się nie przejmować jak w domu taka sytuacje ale musisz się od tego choć trochę odciąc ,może zajmij się czymś co cię interesuje ,nie wiem idz do schroniska dla zwierząt na wolontariat jesli to cię interesuje i nie jesteś zbyt wrażliwa pod tym względem (jak ja bym poszła to od razu wylądowałabym u psychiatry ):) i myślę że bierzesz za dużo tych wszystkich witamin .Nadmiar moze być gorszy niż niedobór .Wystarczy że pijesz muszyniankę ,nie faszeruj się tymi witaminami i izotonami .