Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle brzucha i bóle głowy nasilające sie wieczorami przy lambliach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Piszę po raz kolejny już tutaj. Proszę o rady w Czerwcu w badaniu z krwi na pasożyty wykryto u mnie lamblie, dostałem od lekarza leki na lamblie : Tinidazol, cholamid i scopolan. Kuracja na dwa tygodnie, miałem wtedy bóle brzucha , bóle głowy i osłabienie. Po braniu tych leków przez 2 tygodnie miałem spokój, później objawy powróciły, Pojechałem z powrotem do lekarza , zrobił mi gastroskopie i powiedział że mam zapalenie żołądka i przełyku. dostałem takie leki jak famogast, gasprid i contix. brałem je 3 tygodnie. minęło już tyle czasu a ja mam dalej te objawy, skręca mnie w brzuchu, boli głowa codziennie , całymi dniami, ból się nasila na wieczór o tych samych porach, mam sińce pod oczami, jestem blady, bolą mnie mięśnie, w karku, stawy, ogólnie jestem bardzo osłabiony, ciężko wziąć głęboki oddech. większy wysiłek i serce mi kołacze, temperatura zazwyczaj 34.6-36.2 w ciągu trzech miesięcy schudłem ponad 10 kg... nie wiem czy to nie winna tych lamblii może to przez nie te silne objawy.... Dodam ze mam 24 lata, 190 cm wzrostu, miałem 87 kg a teraz 75kg. Stolec teraz regularny rano tylko jakby sfermentowany, wcześniej miałem zaparcia, jestem na diecie , zero tłuszczu, pieczonego i smażonego kawy i innych używek, jem kleiki i pije siemię lniane, oraz herbatki, rumianek, pokrzywa, syrop aloesu. Proszę o porady ...

Myślę ze powinieneś być połozony do szpitala na szerszą diagnostykę .Współczuje ci bo nie ma nic gorszego jak choroba plus brak trafnej diagnozy .Idz do lekarza i przyćiśnij go do ściany ,żęby albo zlecał inne badania ambulatoryjnie albo kładł cię do szpitala .Głowa może cię boleć też od karku ,napięcie mięsni itd.,może to być nie powiązane z żołądkiem .Nie dziwie się ze schudłes ,na takiej diecie to się nie dziwię .

Wiesz ja tez słyszałem coś podobnego, a tak poza tym to te lamblie wydzielają odchody a to są toksyny rozprzestrzeniane w krwi po całym organizmie, i na wszystkie narządy wpływają. Czytałem także ze u większości ludzi nie ma takich objawów, ale niektórzy, mniejsza cześć populacji tzw nieszczęśnicy przechodzą silne objawy tj jaksilne bóle głowy, brzucha, osłabienie, zawroty głowy itd

Bole brzucha ,,,maja kolkanacie przyczyn,,,zaplenie jelit,,, owrzodzenie, jelit,,, wrzocy ,,, niedroznosc ----itd konieczna gastroskopia i kolonoskopia,,,potem leczenie,,,karki glowa to raczej od kregow szyi....mialam to rok,,,, zawroty ---potem stwierdzono ,ze to alergia rodzj obrzk naczyniopochodny-----badania na poziom histaminy,,i inhibitora C1,,,wykluczyc salicylany,,,,to okrężna droga ---czsem dluga ,,,brzuch tae moze bolec przy zapaleniu blony sluzowej zoladka...--wszystko gotowane .bez konserwantow ,,zro pzretworow,,,mnie sie poprawilo.....dopasowane leki ....