Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie duszności w ciągu dnia a nerwica

Reniek92

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam taki problem w piątek wróciłem z wczasów i z takim objawiamy mam takie straszne uczucie jak bym do końca nie mógł złapać oddechu odczucie duszności zazwyczaj takie uczucie występuje w dzień gdy kładę się spać te uczucie jak by znikało jeszcze inaczej gdy zacznę korzystać z PlayStation 3 lub laptopa i zacznę korzystać z tego to odrazu jak by jest lepiej i tez znika takie odczucie duszności i problemu z oddychaniem.W Piątek wybieram się do lekarza powiedzieć mu co mi dolega. Czytałem że takie objawy mogą świadczyć o Astmie Lub Nerwicy Sercowej . Z 1.5 roku temu miałem podobny przypadek byłem w szpitalu i lekarz powiedział że jestem zdrowy przepisał mi jakieś proszki pobrałem i przeszło w szpitalu też dostawałem jakieś proszki (mia~łęm robione badania typu RTG Klatki Piersiowej Echo Serca ,EKG Badani Moczu,Krwi )lekarz powiedział wtedy że jestem okazem zdrowia po wyjściu ze szpitala te objawy minęły co radzicie i co robić ???

A spróbuj się napić neospasminy i zobacz czy ci to minie.Napiecie łagodzi tez zmęczenie fizyczne.Albo zażywanie tabletek labofarm-ziołowe uspokajajace,łagodzące napięcie,złozone z 4 ziół.Spróbuj stale zażywać systematycznie ,nie sporadycznie przez dłuższy czas.I do tego 1 op. magnezu z witaminą B6.Myslę,że przy komputerze ci to przechodzi dlatego,że myśli w tym czasie masz zajęte czym innym i odwraca to uwagę od nerwów.Podobnie się dzieje ze sportem.Jak np. pływasz ,to koncentrujesz się na tej czynnosci,rozluznają się wszystkie mięsnie ,relaks i tak samo czujesz się lepiej.

A jeszcze bo na tym wyjeździe nie ukrywam dzień w dzień był alkohol i tam pisałeś braniu magnezu z witamina b6 może to tez być przyczyna taki objawów duszność wypłukaniu magnezu i potasu z witaminka b6 ? mogą to też być tego objawy bo niektórzy znajomi tek mi mi mówili ????ma z tym jakieś powiązanie bo taki człowiek chodzi obolały ?sorry że tak mecze ale wole wypytać i być pewnym

Naprawdę świetne są te z Labofarmu ,na mnie działają i aktualenie je biorę bo mam ostry zap.....w pracy .Koszt jest tez śmieszny bo 90 tabl.kosztuje 13 zł .ja biorę 3 razy po 2 . Nazywają się po prostu Tabletki na uspokojenie .One są bez mg i b6 ale to mozna brać osobno .I co ważne nie otumaniają i nie powodują zdechnięcia tylko po prostu wyciszają .Jak mam jakiś ostrzejszy dzień to nawet 4 na raz walnę i jestem spokojna jak latarnia morska ..

Mam podobne objawy, stwierdzona alergię i nerwicę. Czasem się zastanawiam czy brać już ten doraźny ventolin, czy zaczekać. Dziś mam to samo, staram się nie panikować, bo wtedy jest dużo gorzej. Najgorsze w tym wszystkim jest jedno - nie cierpię brać leków, mam jakiś steryd wziewny, gdzie w ulotce napisali, że może spowodować nagły skurcz oskrzeli i atak nagłej duszności. Podziękowałam. Na uspokojenie biorę kalmsy 2x dziennie, choć też nie codziennie. jedyne leki, jakie biorę codziennie to jovesto na alergię z otrivinem alergy oraz magneB6. Staram się omijać leki dotąd aż naprawdę ból lub inny objaw jest nie do zniesienia, jak np. owa pseudoduszność, która jest wytworem w mojej chorej głowie. Ostatnio robiono mi badania i płuc i serca, ze względu na chęć wykonywania zawodu medycznego, i było wszystko w porządku. A sezonowa alergia też wkrótce minie :). Co do nerwicy - postaraj się nie wkręcać w to, co niby czujesz, zając się czymś innym, a minie jak ręka odjął. Magnez z wit. B6 to pierwiastek, którego dziś brakuje większości naszej populacji, stąd nerwice i stres, więc warto go brać.