Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenia powieki i mięśni przy nerwicy lękowej

Gość Julsoneczek234

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Julsoneczek234

Cześć, mam 14 lat i jestem dziewczyną. Przyznam się na początek, że mam nerwicę lękową. Zachorowałam na nią poprzez rozwód rodziców i ogólnie stres w mojej rodzinie, chodziłam do psychologa - przeszło, no i brałam Persen. OD RAZU SIĘ PRZYZNAM, KOCHAM PIĆ COLĘ. Jakiś miesiąc temu zaczęło mi drgać - pulsować, nie wiem jak to nazwać w mięśniu lewej ręki. Brałam magnez, po tygodniu przeszło, te pulsowania występowały jednak tylko kiedy miałam rękę w spoczynku. Potem zaczęły się pojedyncze pulsowania w całym ciele, delikatne. Przestałam brać magnez. Teraz jednak znowu zaczęłam, ponieważ wyczuwam drgania w powiece prawej od kącika z lewej strony. Ale też odczuwałam je, kiedy oko było w spoczynku, a raczej powieka. Biorę znowu magnez, witaminy i czasami calcium. To z okiem mam jakieś 4 dni, ale są przerwy, nie jest to cały czas. Kiedy dzisiaj kichłam, zaczeły mi tak mięśnie pulsować w około prawego oka, a także w brwi. Szybko przestało. Teraz mam tylko z okiem. ;/ Biorę ten magnez. Czasami nieostro widzę ale może być to od zmęczenia oczu od kompa (nocne siedzenie ;p). Męczy mnie jednak to drganie, nie wiem jak temu zaradzić, czy jest to przez stresy, czy przez jakąś poważną chorobę, mam lęki że to może być SM i w ogóle, rak czegokolwiek się da, szukam tylko objawów. ;/ Mam duuuużo stresów. W mojej rodzinie ogólnie są problemy z sercem. Na ogół dobrze się czuję, ale nie psychicznie ;/ wszystko jakby układało się przeciwko mnie. Miałam rok temu badania na tarczycę i było ok. Nie wiem kurdę ,nie chcę być chora na nic. BOJĘ SIĘ BADAĆ, mama mnie zapewnia że nie potrzebuję badań tylko psychologa, bo nie ma się czym denerwować, chociaż to nie prawda ;/ Odczuwałam też duszności jak kiedyś przy nerwicy właśnie, i nie rozróżniam czy te pulsownia i drgania to przez nerwicę czy sm , ale powiem jeszcze, iż mam asymetrię łopatek, i krzywy kręgosłup. Odczuwałam mrowienia w palcach, ale kuzynka która studiuje medycynę mi powiedziała, że jak jest krzwyy to może naciskać na jakiś nerw i jest to częste. Pomóżcie ;) Nie mam się czym martwić? Proszę nie straszcie mnie bo chcę uniknąć wizyt u lekarzach typu neurolog i w ogóle ;/ STRASZNIE BOJĘ SIĘ CHORÓB JESTEM TAKA MŁODA.

Nie masz żadnego Sm ani innych cudów ........kup sobie magnez chelatowany -Chelamagb6 -i bierz systematycznie ,starczy 1 kapsułka na dzień, więcej nie wolno .Kup również tabl.na uspokojenie Labofarmu ,bierz 3 razy po 1 ,jesli mało wazysz to mniej .I nie pij tej coli bo to strasznie wypłukuje mg i potas .Jedz duzo pomidorów i bananów .Pij wode a nie colę .Sm w tym wieku to jak 6 w totka więc nie masz szans !!!!!!!!!!!:)

A ja myslę,że w twojej sytuacji najlepszym lekarstwem oprócz magnezu byłby rower albo pływanie.Przecież są wakacje,więc kup lub pozycz maopę i przewodnik po twojej okolicy i organizuj rowerowe wycieczki do różnych miejsc wraz z koleżankami i kolegami. Jak sie zmęczysz, to domysły,wymyslanie różnych chorób minie ci jak ręka odjął. Nic ci nie jest.I nie siedź przy kompie,bo bezruch pogarsza sprawę. Należy sie dużo ruszac ,i to codziennie.Już dzisiaj działaj.I nie bądż mazgajem. Nasze samopoczucie w 95 procentach zależy od nas samych.I nie pij tej koli ani kolorowych napojów.Kompot sobie ugotuj z jabłek z cynamonem i sokiem z cytryny.Sok dodać do ostudzonego kompotu. I marsz na wycieczkę!!!!

Gość lukasz kox 666

Siemka mam 18 lat w polsce ukonczylem tylko posrawuwke dpatego bende pisal jak analfabeta wiec powiam wam ze mam NERWICE LEKOWOM od 15 roku zycia od 16 roku zycia zaczelem braac tabletki flouxetine lekaz w anglii mi je przepisal caly czas mam objawy nerwicy najczescie to ze noga mi dretwieie lub powieki mam cieszkie bicie serca kucie w klatce pocenie sie strach i fobia przed iglami kiedy widze igle po cpunie to odchodze na 100 / metrow bo sie boja ale wracajonc do Nerwicy lenkowej powiem tak ze wydaje sie ze czlowiek ma SM lub potem fobia ze ma die HIV RAKA GLOWY LUB PLUC I INNE CHOROMY a kiedy ide do lekaza lakaz mowi ze wszystko jest ok badania tez potwierdzajom i prxy nerwicy drganie miesni to normalna sprawa nie ma sie czego bac !!!! Jesli bedziecie sprawdzac sobie cialo czy nie macie jakis kulek lub gozow podskurom i znajdziecie coz co jest normalne zaczyna sie panikoeanie p nerwicy mozna gadac i gadac wiele ma zlych stron i najwazniejsze CZY DA SIE Z TEGO EYLECZYC ? TAK DA !;!! wiec prosze o Nic sie nie marteic a apropo sm jesli ktos mial w rodzinie to nie oznacza to ze wy bedziecie to mieli i kazdy moze zachorowac na kazdom chotobe wiec polecam znalesc jakies zahencia !; :) ja do tej pory z tym ealcze i powiem ze fostalem migrenny od nerwicy co kilka tygodni mam rozmazane tlo oczow ale po kilku minutacg to znika wiec powiem ze Sam walcze z nerwicom wiem jaki to bol i wiem ze pl mozna wygrac pozdrawiam Lukasz