Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak chęci do życia, bóle, uczucie odrealnienia a nerwica czy depresja

Gość lukasz18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Łukasz, mam 18 lat i odczuwam cos dziwnego . Zaczelo sie to jakos na poczatku tego roku sam nie wiedzialem co to jest przejrzalem pol internetu znajdywalem takie choroby ze az mi sie z nich teraz smiac chce .. Na poczatku myslalem ze to HIV zrobilem badania -negatyw. Potem calkiem zapomnialem nawet dobrze sie czulem i znow. Rak przelyku .. rak pluc (pale papierosy od tego te obawy) potem guz mozgu. Nie wiem co sie dzieje czuje sie tak, dziwnie ciezko mi to opisac nawet. Czuje sie jakby na jawie jakby wszystko co sie dzialo w okol mnie to nie prawda. Zapominam rzeczy ktore robilem chwile temu, nic mnie nie cieszy zapomnialem juz jak zyje sie wsrod ludzi, ciagle chce przesiadywac w domu a najlepiej lezec w lozku i miec wszystko gdzies. Mam dziewczyne nie potrafie jej wytlumaczyc co sie ze mna dzieje. Nieraz nawet mam dziwne poczucie ze umre. Nie moge spac jedyne co moge robic to siedziec na kompie i lezec z zamknietymi oczami i myslec co mi tak na prawde jest. Bylem w szpitalu badali mi wszystko krew mocz serce i nic. Lekarz nawet smial sie ze przezyje ich wszystkich i bede robil na ich emeryture ale do mnie to nie docieralo . chcialbym tylko sie dowiedziec co to naprawde jest. jak bylem maly mialem anemie ale objawy nie wskazuja na powrot choroby. boli mnie glowa jak tylko pomysle, kreci mi sie w glowie gdy nagle zmienie stan z lezacego na stojacy. moj mozg jest jakby bardzo latwowierny co przeczytam jakas objawe w internecie to na drugi dzien juz ja posiadam . Czytalem ze to depresja i zeby sprobowac czegos na uspokojenie wypilem melise na jakis czas ustapilo a nagle jakby melisa przestala dzialac a ten stan powrocil z sila x2. nie moge sie skupic na niczym a jak juz sie skupie to i tak w glowie mysli * co mi jest* wzrok mam taki dziwny ze jak skupie sie na jednej rzeczy to wszystko do okola jest jak w bajce - nieralne. stracilem apetyt, popęd seksualny. prosze o pomoc a jesli ktos czuje sie podobnie lub moglby mi pomoc w rozmowie z gory dziekuje i prosze o szybkie odpowiedzi

Jeżeli melisa ci pomagała ,to z pewnością to nerwy.Może odłąćz komputer i wyjdż na dwór... jest lato,więc jeż z dziewczyn a np. na wycieczki rowerowe.Dużo ruchu [codziennie] odwraca uwagę od nerwów.Bierz też na stałe ziołowe tabletki uspokajające labofarm[nie sporadycznie] oraz magnez z witaminą B6.Być może masz jakieś niedobory np. żelaza,wapnia,kwasu foliowego,wit.B 12...magnezu ,sodu ,potasu...zbadaj sobie poziomy.MOże trzeba coś uzupełnić.Nie pij kolorowych napojów gazowanych i energetycznych. I odżywiaj sie właściwie.I rusz tyłek ,koniecznie.Nawet na siłę.Dasz radę. Leżenie i siedzenie przy kompie przecież niczego nie zmieni,wręcz pogorszy sprawę.Im dłużej ,tym będzie gorzej. ...więc jedź z dziewczyną ...

~444 posluchalem Ciebie i pojechalem z dziewczyna na rower do mojej rodziny na wsi bylo fajnie nawet bardzo posmialem sie napilem sie piwka i jak wrocilem do domu znow zaczol sie ten stan dziwny. ~ania05 nie siedze w domu i nie czekam na smierc mam nadzieje ze mnie to nie zabije ale czasem mam takie dni ze czuje sie dziwnie i jedyne co chce robic to lezec i nic nie robic z mysla ze samo to przejdzie .. ... chce jeszcze cos dodac gdy pilem piwo nastepne nie pierwsze ;P to bardzo zaczelo mi kolatac serce az bolec czy to tez jest czegos oznaka ?

Gość innaxlensonx

Mam dokładnie to samo , zero chęci i motywacji , nic,a nic mi się nie chce i czuję jak by to był sen.Byłam w szpitalu,bo się strasznie tym przejęłam i aż oddychać nie mogłam , ściskało mnie w gardle , wysłali mnie do psychologa i stwierdzili nerwice . Następną wizytę mam za parę tyg. Czuję się gorzej , wahania nastroju , przeleżałabym cały dzień szukając czegoś bezsensownego w necie,to co robię wgl mnie nie cieszy , robię,bo muszę, najczęściej mi to obojętne. Zobaczymy co dalej, może mi przepisze jakieś tabletki,może jakaś psychoterapia nie wiem . Jednym słowem ten stan jest prze******