Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo wysoki puls po drzemce

Gość Mat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 21 lat, od pewnego czasu borykam się z nadmierną pracą serca, praktycznie non stop mam puls powyżej 80 często ok 100, dziś po drzemce obudziłem się z silnym kołataniem i wyszło 120 (ciśnienie w normie), po za tym często czuje się zmęczony, senny mimo iż śpię po 8h dziennie, dodatkowo odczuwam bóle o różnym natężeniu w klatce piersiowe, skroni, lub można też powiedzieć jak by aorta wraz z tętnicą szyjną czasem bolały. U lekarza byłem dostałem morfologie i skierowanie na ekg, pech chciał że w dnu badania akurat czułem się całkiem dobrze, także one nic nie wykazało... Ktoś może mieć podejrzenia co to może być, powinienem się udać prywatnie do jakiegoś specjalisty ? Czy powtórzyć badania ? Dodam iż jako tako większego stresu nie przeżywam więc raczej on nie wpływa na tak wysokie tętno

Co sie dzieje,jeśli w układzie np.grzewczym nastąpi ubytek wody?Hydraulik odpowie,że pompa dostanie szybszych obrotów--lekarz niekoniecznie.Każdy układ grzewczy ma w swoim najwyższym punkcie wlew aby można było uzupełnić niedobór wody.Człowiek też ma wlew na górze.Jeśli położysz butelkę piwa na stole,kapsel i dno będą miały piwa w bród,na środku będzie bąbel powietrza--i to jest drzemiący.Jeśli pokręcisz butelką,bąbel się przemieści,inny fragment szkła będzie miał piwo--i to jest drzemiący,który sie **kręci**we śnie.Jeśli postawisz butelkę w pionie,dno będzie miało piwo ale kapsel będzie suchy--i to jest drzemiący,który powstał z drzemki.Jeśli zaczniesz potrząsać butelką w pionie każdy fragment butelki będzie mokry--i to jest drzemiący,który zaczął pracować.Przy tej ostatniej opcji,przy dużej porcji dobrej woli i wielkim uproszczeniu można uznać,że serce pracuje z większym wysiłkiem.Dodam jeszcze,że**tam jest ból gdzie nie ma krwi**.