Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod żebrami nasilający się przy bieganiu, ból serca i duszności

m2411

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie objawy jak: ● bóle po lewej stronie pod zebrami na dole, nasilają się i są długotrwałe przy bieganiu bądź **długim** chodzeniu. ● bóle serca, lekkie duszności przy zdenerwowaniu bądź przy uczuciu niepokoju ● drżenie kończyn i mięśni ● zawroty głowy, przy wstawaniu ● zmęczenie i ospałość ● szum w uszach ● czasami boli mnie głowa, ale mysle ze to normalne. Jezeli ktos wie jakie objawy choroby to prosze pisac, bede wdzieczna ;) Mam 18 lat.

Punkt alarmowy pęcherzyka żółciowego znajduje się na linii środkowo-obojczykowej w 7 miedzyżebrzu.Daje bólem znać w przypadku złej pracy tego narządu.Pęcherzyk żółciowy jest w **parze małżeńskiej**z wątrobą.Pierwszym stanem chorobowym wątroby jest brak krwi w wątrobie.Jako objawy występują;światłowstręt,piekące oczy,migrenowe bóle głowy,szum w uszach,kurcze mięśni,osłabienie kończyn,tętno napięte i szybkie,zawroty głowy,głuche czucie w konczynach a nawet brak miesiączki.Wątroba jest matką serca,może więc oddziaływać na nie.Przy tym stanie wątroby mogą wystąpić obfite krwawienia miesięczne i to może byc jednocześnie i skutkiem i przyczyną.Brak krwi w wątrobie powoduje,że staje się ona gorąca,skutkiem czego będą napięte mięśnie.Wątroba jest magazynierem i dystrybutorem krwi,to ona decyduje jaki jest okres,gdy jest gorąca traci zdrowy rozsądek i dysponuje obfite krwawienia.W tym stanie tego narządu człowiek staje sie gniewny,komu by tu przylać?Należy w takim stanie zrezygnować z kawy,czipsów i im podobnych wynalazków, z pożywienia ostro przyprawianego,z kaszy gryczanej.Pomocne może być jedzenie pomidorów,ogórków,owoców,picie wody,mleka,jedzenie twarogu.Wątrobę **męczy** chodzenie,więc spacery są przydatne.To,co wyżej,to w chińskich księgach stoi i przedstawiłem to bardzo pobieżnie.Jeśli leżysz krew jako płyn wyrównuje poziom,gdy wstajesz,słup tego płynu nie wypełnia głowy całkowicie,musi serce interweniować szybszym biciem.