Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Oczopląs i niemożność przełknięcia śliny a nerwica

Gość Julsoneczek234

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Julsoneczek234

Cześć! Mam 14 lat i dość trudną sytuację w rodzinie...rodzice rozwiedli się jakieś 2 lata temu, ale było burzliwie, mam wrażenie, że to wszystko się na mnie teraz odbija. Nie mieszkam już z rodzeństwem, mieszkam sama z mamą, rodzeństwo studiuje. Kiedyś miałam typowe objawy nerwicy..2-3 lata temu..Teraz znowu zaczynam sobie wymyślać choroby i objawy zawsze dziwnie mi *pasują.* Nie rozróżniam czy to nerwica, czy nie. Ciągle podejrzewam guz mózgu..albo inne straszne choroby, których objawy z czasem zawsze mijają, ale nadal się boję. Martwi mnie najbardziej oczopląs i nie możność przęłknięcia śliny, aczkolwiek oczopląs to być może od długiego, nocnego siedzenia przy kompie i zmęczenia wzroku..nie często to miewam. Martwi mnie jednak bardziej nie możność przełykania śliny - ale wydaje mi się, że nie jest to dysfagia, bo nie mam tego przy jedzeniu czy piciu, aczkolwiek tylko wtedy, kiedy o tym myślę, albo przełykam ślinę ale też nie zawsze. To jest mój problem, bo martwię się, że albo mam stwardnienie rozsiane, albo coś gorszego, wrażenie że niedługo umrę, suchość w gardle czasami...w mojej rodzinie są ogólnie problemy kardiologiczne, ciśnienie itp. Ostatnio troszkę straciłam apetyt, i schudłam, ale nie dużo. Dojrzewanie też robi swoje, jestem bardzo nerwowa i szybko rosnę. Mam 171 cm wzrostu. Uspokujcie mnie i powiedzcie, że nie jest to żadna choroba, tylko nerwica. Tylko, że kiedy nie mogę przełykać, wcale nie mam wrażenia kluchy ;/ I to jest ten problem. POWIEDZCIE MI CO MAM ROBIĆ. Nie mam żadnych wymiotów, czy też częstych zawrotów głowy, czy bólów głowy... boję się chorób straszne, poradzcie mi, czy też tak macie, czy to nerwica, czy powinnam się zbadać czy umręęę :(((

Witaj Julsoneczek. Myslę, ze u Ciebie nałozyły się dwie sprawy :rozwód rodziców i dojrzewanie.Moze powinnas porozmawiać o tym jak się czujesz z mama, wybrać się do psychologa, który okresli co się w Twoim organizmie dzieje.Nie trać czasu na wymyślanie chorób.Takie objawy o jakich piszesz ma wiele osób z nerwicami, ale niech oceni to specjalista.Doradzam Ci przeczytanie kilku postów na poczatku watku *Z nerwicy sie wychodzi*, zebyś mogłą ocenić jak inni sobie poradzili ze swoimi objawami, ale nie wczytuj sie za bardzo w objawy , żebyś się nie nakreciła. Pozdrawiam.

Kobieto .Idz do neurologa .Oczopląs to jest bardzo poważny objaw którego nie można lekceważyć i zapewniam cię że nie ma on nic wspólnego ze zmęczeniem oczu .To objaw neurologiczny .To samo niemożność przełknięcia .Nie chodzi mi o to żeby cię postraszyć tylko ci pomóc .Nie są to błahe objawy i trzeba to wyjaśnić .A dopóki tego nie zrobisz nie uspokoisz się i koło się zamyka .Nie czekaj ,nie czytaj tylko idz do lekarza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość JM03091951

Przeczytałam Twoje dolegliwości...i to na 100% jest nerwica...tak ze nie dobieraj sobie do głowy innych groźnych chorób...a z nerwicy się wyleczysz tylko idź do specjalisty ...tez tak miałam...ale jak sie leczysz to jest oki :) Powodzenia !!!!