Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne plamy i pieczenie języka

Gość Adriano

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od miesiaca mam dziwne plamy na jezyku dokladnie takie jak na tym linku : http://commed.pl/plamy-na-jezyku-vt22010.html ( to nie jest virus ) problem pojawia sie nie tylko w tym , poniewaz jezyk mnie piecze , piecze mnie rowniez tak jakby żołądek :/ i dokladnie moszna , albo i jądra , na domiar złego mam jeszcze cały czas taka ciężką szczękę tzn szyja jest nabrzmiała i czuje takie lekkie zdretwienie , najbardziej to zatukaja mi sie uszy praktycznie cały czas mam zatkane ;/ bylem u laryngologa lecz nic nie stwierdził bylem u lekarza rodzinnego lecz ten dał mi tylko Aphtin ale mało pomaga :/ Robilem badania krwi lecz praktycznie nic nie wykazałY :/ Boje sie że jest to kandydoza badz helicobakter Moze miał ktos podobne dolegliwosci i podzieli sie ze mna co moge zrobic zeby rozwiazac ten problem dodam jeszcze ze mam problemy ze snem , zrywam sie w nocy Pozdrawiam i prosze o odpowiedz

W książce zielarskiej Klimuszki na grzybice jest taki sposób.Korzeń chrzanu zetrzeć na miazgę.Łyżkę chrzanu zalać szklanką przegotowanej zimnej wody na 2 godziny,przykładac na zaatakowane miejsca.Ty możesz w ustach potrzymać i połknąć zobaczyć czy to cos da.Jeszcze jest kąpiel ziołowa na grzybicę.---:odkażająca.Kąpać się co drugi dzień przez 15 minut.Skład: septosan 100g, koszyczki arniki 100g, otręby pszenne 500 g, siano suche 500g. zioła zmieszać i na każdą kapiel brać 5 szklanek mieszanki.Zalać 3 litrami wody.Gotować 5 minut,odstawić do naciągnięcia na 30 minut.Przecedzić przez sito wprost do wanny z przygotowaną do kąpieli wodą.POza tym lecząc grzybicę nie należy w tym czasie jeść nic, co zawiera drożdże,cukier i mąkę,bo to pożywka dla drożdży.Jeść chrzan.Zjeść też jedno opakowanie kwasu foliowego.No a lek na grzybicę to od laryngologa[nystatyna czy coś]

Ja bym jeszcze poszła do dentysty,specjalisty od chorób przyzębia i jamy ustnej.Mogą to byc nawet zmiany nowotworowe-te zmiany na języku.Nie chcę cię straszyć,ale lepiej to sprawdzić.Jednak nie wiem jakie badania należy na to zrobic.Może zwykły dswiadczony dentysta ci pomoże.

Obejrzałam wpisy pod podanym linkiem. Tam ostawiają, że to tzw język geograficzny, ponoć związany z brakiem żelaza. Może to i prawda, moja córka od dzieciństwa ma takie różne plamy na jęzorze. Czasem niektóre pokarmy powodują szczypanie. Zaraz ją pogonie na morfologie. Faktycznie, ona zawsze miała tą hemoglobinę nie najwyższą.