Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i wysoki puls

Gość michal1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym prosić o jakieś wsparcie lub porady bo już nie wytrzymuje. Otóż od pewnego czasu mam dziwne kołatanie serca jest to tak że gdy mnie poprostu już to kołatanie złapie to potrafi trzymać nawet i tydzien byłem u lekarza pani doktor sprawdziła EKG noi powiedziała ze serce caly czas kolo 100 uderzen na minute miałem Holtera lecz na wyniki musze czekać do 19 sierpnia pani doktor przepisała mi Metocard50mg i Magnokal wróce jeszcze do tego kołatania własnie gdy mam takie kołatanie czuje jak serce *dziwnie* pracuje nierówno i tak jakos dziwnie nie wiem jak to opisac. Przy wstawaniu czuje jak serce przyspiesza i zaraz zwalnia. Gdy kołatania ustąpią moge biegać i nic mi nie jest a gdy własnie sie zacznie to boje sie wychodzić z domu boje sie spać często sprawdzam jak serce bije człowiekiem jestem dośc nerwowym pani doktor stwierdzila na pierwszy rzut oka. Mam też tak ze potrafi mnie wytraszyć nawet dzwoniący telefon np jestem skupiony i nagle zadzwoni telefon i odrazu szybsze bicie serca i strach i bardzo szybko sie denerwuje.Czytałem dużo w internecie na temat wad serca ale ja niechce żadnej operacji boje sie tego panicznie prosze o pomoc już nie daje rady z tym. przepraszam jeśli nie ta grupa.

Musisz brac leki i chodzic do lekarza skoro bierzesz leki .Powinny zacząc działać bo organizm sie nimi nasyci i powinno być lepiej .Jedz duzo bananów i pomidorów żeby nie miec braków magnezu i potasu .Możesz kupić sobie magnez i łykac -pani w aptece doradzi jaki preparat dla twojego wieku .I nie bój się nic ci się nie stanie .Albo pic duzo wody z magnezem ,poczytaj na etykietach w sklepie która ma magnez .I nie stresuj się tak wszystkim ,niema sensu uwierz mi .

Ania05 bardzo dobrze tobie radzi, zwlaszcza ze to do dobrego nie prowadzi, poszukaj tak jak duzo tu forumowiczow pisze, poszukaj czegos zajecia ktore cie uspokaja i mysli ida na inne tory. ale o czym piszesz, jak ktos do drzwi zadzwoni to tez tak mam, serce wali jak mlot i cala sie trzese jakby niewiadomo kto dzwonil

Ja bym dorzuciła jeszcze zrobienie morfologii z rozmazem i oznaczeniem elektrolitów plus hormony tarczycy. Moja córka w wieku 15 lat miała, jak sama mówiła, fikołki serca, waliło ponad 100 uderzeń. Okazało się, że przyczyną była niewielka anemia. Przy braniu żelaza miała tak coraz rzadziej, a po pół roku wszystko zupełnie ustąpiło. Przyczyna niby błaha, lekki niedobór żelaza, a samopoczucie fatalne.