Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Udar mózgu i zmiany ciśnienia

Gość anka w wa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość anka w wa
witam zwracam sie z prośba o poradę czuję sie bezradna ojciec mój w czerwcu przeszedł udar mózgu wyszedł z tego całkiem nieżle,ale cały czas mam problem z utrzymaniem ciśnienia u niego a mianowicie jest ono albo bardzo wysokie lub bardzo niskie np;210/120po podaniu tabletki spada do 180/98i tak sie utrzymuje przez jakiś czas nastepnego dnia wynosi ono np;98/55 nie wiem gdzie mam szukac wyjścia z tej sytuacji lekarz skierował ojca do kliniki która znajduje sie w aninie ale tam sa straszne kolejki oczekujacych wiec do tego momentu muszę go ratowac jakoś sama ale juz nie starcza mi sił na to, jest cały czas tak nerwowy ,boi się spać bo nie wie co go czeka przy tym i ja sie denerujwe, proszę o jakąs rade co robić gdy ciśnienie jest tak niskie co w takim wypadku sie robi pozdrawiam i czekam anka
Witaj, ja też mam Ojca po udarze, też z tym ciśnieniem różnie bywa, przedewszystkim cały czas bierze leki między innymi na ciśnienie, zdarza się że ciśnienie to mimo tych leków wzrasta czasem jest bardzo niskie i wtedy podajemy mu za radą lekarza oczywiście przegotowaną wodę z cukrem bądż cukierek - ciśnienie wtedy powoli wróci do normy. Nie wiem czy na taką odpowiedż czekałaś mimo to pozdrawiam :)
witam mój tata jest juz kilka lat po udarze.staram sie rehabilitowac go w miare moich mozliwosci ale nie zawsze mam czas poniewaz mam małe dziecko.na początku tata miał sporo zapału do cwiczen ale ostatnio zaobserwowałem jak powoli sie zniechęca.szukam dobrej kliniki w polsce zajmującej sie rehabilitacją osób po daaawno przebytym udarze mózgu.może jeśli tata zobaczy nowe perspektywy po rehabilitacji to znowu zapali sie do cwiczen. z góry dziekuje wszystkim za cenne informacje. pozdrawiam .