Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników EKG przy nagłych palpitacjach serca

Grzegorz130

Rekomendowane odpowiedzi

Ja juz naprawde nic nierozumie znowu kilka dni temu mialem atak palpitacji akurat pracowalem skonczylem prace i schylilem sie po wode i wtedy zaczelo mi serce walic skakc trwalo to jakies 16 min karetka oczywiscie jechala 20 min i znowu niezapisali tego a ekg ja juz nie wiem mialem 2 razy eho 9 razy ekg 3 razy nosilem holter i lekarze mowia ze wszystko jest ok jak myslicie czy przez te badania dalo by rade stwierdzic czy mam arytmie prosze o odpowiedz a na koniec napisze co jest napisane na koncu wydruku mojego ostatniego ekg co to znaczy normal sinus rhythm with sinus arrhythmia,left artial enlargement incomplete right bundle branch block,borderline ecg . vent rate 95 , pr interval 130ms , qrs duration 98ms , qt/qtc 316/397 ms , p-r-t axes 69 81 57

Skoro nie wzieli cie do szpitala to znaczy ze wyniki nie wskazywaly na nic powaznego. Najlepiej jesli udasz sie z nimi do kardiologa po pelne wytlumaczenie. Czy w trakcie tego napadu miales jakieg inne symptomy np. zawroty glowy, slabosc? Napisales kiedys posta ze miales miec rezonans serca zrobiony - jak to wygladalo?

Mialem miec rezonans ale sie spuznilem bo to mialo byc w londynie i teraz muszae czekac na nastepna wizyte ale tu jest tyle dobrze ze to jest szybko bo nastepny apoitment mam na 15,10,2011 tagze napisze co wyszlo a w trakcie atakow palpitacji to nie mam zadnych bulow w klatce czy zaslabniec tylko wali mi aerce nieregularnie i to tak dziwnie jakby mi mialo zaraz wyskoczyc i czuje to nawet w zoladku dziwne uczucie ale jeste swiadomy reaguje normalnie