Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie rozsadzania głowy, puchnięcia szyi i okolic twarzy u astmatyka

Gość Miastowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 23 lata, trenuję sport od paru lat. Ostatnio mam problemy ze zdrowiem, a mianowicie : uczucie rozsadzenia głowy, uczucie puchnięcia szyi i okolic twarzy, gdy szybko wstaję serce zaczyna mi bardzo mocno bić, bezsenność(coś wybudza mnie ze snu, a po przebudzeniu mam uczucie jakbym wypił coś energytycznego) uczucie paniki,duszności w klatce piersiowej, ściskanie brzucha, kłócie w róznych okolichach ciała i ostatnio na treningu poczułem jakby mnie rozsadzało od środka i musiałem kucnąć. 1. Mierzyłem ciśnienie - czasem obniżone w tych stanach, czasem podwyższone. 2. Biore leki na astme - Serevent, Flixotide (wiem jakie są objawy ich, ale przecierz przed wysiłkiem zaleca się wzięcie jednej dawki Ventolin więc nie wiem czemu by to kolidowała z treningami). W pszeszłości zdarzyło mi się brać narkotyki przede wszystkim stymulanty po jednym z nich zaczęło mi walić serce jak oszalałe, myślałem że umre, ale jakoś się uspokoiło od tej pory ju się w takie rzeczy nie bawię. 3. EKG - Dobre 4. EEG - Dobre 5. Morfologia + OB = Dobre Ostatnio z tym pojechałem ma pogotowie gdy przyjechałem objawy się już zmniejszyły i lekarz mówił, że to nerwica, Ja za to podejrzewam chorobe serca, nerwice(na treningu też?), lub braki elektrolitów. Moglibyście mi jakoś doradzić? Zapomniałem dodać, o kłóciach w okolichach serca, a ataków astmatycznych już nie mam w nocy więc to też eliminuję. I zawrotach głowy... Dzwonieniu w uszach i szumach...troche sie nazbieralo...

Zrób sobie bad. krwi oznaczające krzepliwość krwi.Może to coś z krążęniem.Może trzeba zbadać przepływy krwi przez tętnice szyjne...tzw.Doppler.?Krążenie mózgowe poprawia venoforton,działa na szumy uszne m.in.Pije się go 3 tygodnie,kilka dni przerwy i znowu 3 tygodnie.Mam nadzieję ,że nie palisz.Chyba ,że to nerwy,jak sugerował ten lekarz.Ale czy od nerwów puchłaby szyja? Dziwne.