Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pocenie się, uderzenia gorąca, lęk i niepewność a nerwica

MissKellyO

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 15 lat, i mam różnorodne objawy właśnie takiej nerwicy. Bardzo często się stresuje, praktycznie codziennie wchodze do autobusu jestem cała zalana potem i jest mi strasnzie gorąco bo poprostu mam wrażenie,że wszyscy się na mnie patrzą, nie czuję się pewnie też w szkole. Jak ide do tablicy albo mam odpowiadać ustnie stresuje się okropnie, bije mi serce 100 razy szybciej jąkam się i jest mi potwornie gorąco. Boję się wyśmiania, plotki na mój temat. To mnie starsnzie dotyka, i zadręczam się nocami, płaczę po kątach. Nie radze sobie z emocjami. Nie mam wsparcia tak właściwie w nikim, w domu są ciągłe kłotnie, głośne i je słysze. Jestem ciągle krytykowana. Mam tródności z pamięcią. Wychodzę, zostawiam klucze w szufladzie po 10 min. wchodze bo musze dgzies wyjść denerwuje się, wszystko przewracam bo nie mogę znaleść kluczy. Wiem,że były w pokoju ale gdzie je zostawiłam tego już nie pamiętam. Oprócz tego często boli mnie głowa, mam strasnzie poobgryzane paznokcie, czasem aż do krwi. Dokucza mi dziwne mrowienie i dreszcze w lewej półkuli mózgowej. Wiele razy miałam mysli samobójcze, jednak nie doszło do niczego poważnego. Nie miałam odwagi. Płacze z byle powodu, i bardzo bardzo łatwo mnie zranić. Byłam w wielu niezręcznych sytuacjach, i mam naprawdę naruszoną psychikę. Tych objawów nie miałam gdy byłam w podstawówce, wszystko to wyszło gdy poszłam do gimnazjum. Proszę o odpowiedz, dziekuje ;**

To mogą być objawy nerwicy .Może zgłoś się do psychologa w swoim mieście ,powinien ci pomóc .Może zajmij się czymś -nie wiem -zostań wolontariuszką w schronisku dla zwierząt ,nic tak nie poprawia samopoczucia jak czucie się komuś potrzebną *jeśli oczywiście lubisz zwierzęta .Nie przejmuj się głupotami jak plotki czy wyśmianie .Te rzeczy były ,są i będą i robią to ludzie zakompleksieni i mali i na to nie mamy wpływu .Tak inni dowartościowują swoje małe ego .Najważniejsze żebyś nie zaniedbała nauki bo to twoja przyszłosc .Rozumiem że w domu nie jest zbyt wesoło .A może masz jakąś koleżankę z którą mogłabyś porozmawiac i się z nią uczyć żeby nie siedzieć w domu gdzie słychac tylko kłótnie ?

Zrób tak jak ci ania radzi ,bo to jest prawda,że nic tak nie doprowadza człowieka do równowagi jak bycie potrzebnym.Dlatego wolontariat jest jak najbardziej wskazany.Może sa wokół ludzie ,którym można by pomóc.Przy okazji będziesz miała okazję do wyjścia z domu.A robienie rzeczy pozytecznych poprawia samopoczucie i zmieni twój odbiór rzeczywistości.Dowartościuje cię.Poczujesz się lepiej w swojej skórze.Możesz pic herbatę z melisy na uspokojenie czy jakąś neospasmine...Może znajdą się jakieś koleżanki, które będą z toba jeżdzić na wycieczki rowerowe...Ruch codzienny i zmęczenie fizyczne odwraca uwagę od nerwów.Może pozycz sobie w bibliotece przewodnik turystyczny po najbliższej okolicy .Pewnie jest wiele miejsc ,do których mozna pojechać rowerem,robić piękne zdjęcia.Oby tylko nie siedziec w domu.Zyczę ci wielu pięknych wakacyjnych dni .I nie pękaj.