Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - jak sobie z nią radzić

kaga125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Nerwica jest chorobą cywilizacyjną XXI wieku, niestety nie ma możliwości całkowitego wyleczenia tego schorzenia, można jedynie ją podleczyć aby ustały nieprzyjemne objawy, bo prędzej czy później ona powraca przy ciężkich przeżyciach życiowych czy stresie, jestem w trakcie leczenia które już trwa 1,5 roku i naprawdę potrzeba b dużo wysiłku i pozytywnego nastawienia aby sobie z tym radzić. Radzę wszystkim nerwusom aby nauczyli się choć w pewnym stopniu kontrolować własne emocje bo my podświadomie potrafimy to robić tylko sami o tym nie wiemy, ale kiedy nauczymy się to robić dużo łatwiej będziemy znosić stresujące sytuacje które nie będą odrazu prowadziły do stanów lękowych i wszelkich innych objawów ,które towarzyszą nerwicy. wszystkiego dobrego nerwusy:)

Czy spotkałaś się z tymi symptomami-Od pewnego czasu z różnym skutkiem próbuję radzić sobie z tym zaburzeniem jak piszesz chorobą cywilizacyjną; niestety pojawiły się nowe dziwne symptomy -zastanawiam się,czy one dotyczą tylko mnie.Mam wrażenie,że coś uciska mi tył głowy,moje nogi są słabe,małosprężyste,zmęczone,wydaje mi się,że zaraz upadnę,że nie dam rady dalej pójść,ale idę...bez przerwy czuję,że mam ciężką głowę,ale tak od połowy,mam też zawroty albo też wrażenie ?zawrotów,tylko czekam,aż omdleję,choć nigdy do tego nie doszło.Najlepiej się czuję,gdy leżę lub siedzę-czasami wydaje mi się,że ruszają mi się gałki oczne ale nie za szybko i nie zbyt często.POzdrawiam