Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w głowie i gardle, podwójne widzenie i bezsenność

Gość Piotreq88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotreq88

Witam, mam na imię Piotrek i mam 23 lata, dzieje się coś dziwne go ze mną od około 3 tygodni, czuje w głowie straszny ucisk, szczególnie z tyłu w potylicy w okolicach karku, ściska mnie też w gardle i mam wrażenie jakbym miał szczękościsk, nagle od tych 3 tygodni zrobił mi się jakby taki dziwny wzrok jakby podwójny (czasem nie umiem doczytać artykułu bo po prostu mi się zlewa i faluje) nie mogę również spać, w sensie śpię max 4-5h i potem mam jakieś dziwne falowanie z tyłu głowy tak przynajmniej czuje, czuje czasem też bicie serca w głowie wiem że dziwnie to brzmi ale tak jest, mam straszne lęki od tych 3 tygodni, dziwne schizy że umre czy coś takiego niewiem co mi dolega pewnie przez to, siedze w domu ciągle i latam po lekarzach, jak o tym nie mysle jest okey ale potem wracam do domu i się zaczyna tzw jazda, każdy tylko pociesza i pociesza a ja naprawdę cierpie:( byłem u laryngologa i wszystko okey, robiłem badania błędnika i okey pomimo tego że błędnik okey lekarz przepisał mi betaserc :| robiłem TK głowy i wyszło okey, byłem u kardio robiłem echo serca i też okey, lekarz rodzinny mi też gó*no pomógł, już niewiem gdzie mam się zwrócić, internista mi powiedział że to stres i wysokie ciśnienie 150/100 około tego ale to tylko w szpitalach takie mam, mierzyłem w domu i jest koło 130/80 czyli w normie, na obniżenie cisnienie neurolog zapisał mi mydocalm forte ale nie pomaga, dużo się pocę i ciągle mam głupie myśli, ktoś mi może pomoc albo doradzić? przez te lęki i uciosk w gowie nigdzie nie wychodze, olałem przyjacioł i ciagle siedze w domu bo się o siebie boję:( mam 185cm i ważę około 95kg, nie mam żadnej diety itp, paliłem kiedyś dużo ganji ale rzuciłem to, piszę wam wszystko bo naprawde chce żeby mi ktoś pomógł :( Chciałbym jeszcze dodać, że jestem taki jakiś otepiały i nie moge sie na niczym skupić tylko o tym myslę, ręce mi drzą i czasami czuje dziwne mrowienie tudzież jakiś taki niedowład nóg dobija mnie to już i mam tego dosyć, co mam zrobić żeby wrócic do normalnego stanu zycia ?? błagam pomóżcie

Może znajdż jakiegoś dobrego zielarza i systematycznie zażywaj zioła na odtruwanie mózgu i wątroby.Może ci się coś powprawi.Tylko zioła trzeba kilka miesięcy zażywać.Co najmniej 3-4.,a nawet pólroku.Poczytaj o skutkach ubocznych ganji.Pewnie to jest od tego.Za póżno na morały,ale być może ziola odtruwające by ci pomogły.Może do bonifratrów idż [w-wa, ,ŁÓdż,Kraków] czy do innego zielarza.

Gość Piotreq88

Raczej nie, wiem ze to podobne do boreliozy ale chyba nie, widziałbym gdzieś ślad po kleszczu ? na innym forum ktoś podpowiada że to może być coś takiego: Pobudzenie OUN o charakterze przekrwiennym dają nam podobne objawy. Objawy o których piszesz nie są trudne do leczenia- skorzystaj z wizyty u dobrego homeopaty, z pewnością sobie poradzi. Co sądzicie na ten temat ??

Miałam coś podobnego silny bóle tylnej okolicy głowy pojawiały się z nienacka potem z tego zaczął boleć mnie brzuch, nie ruszałam się z domu bez wody. Przy każdym wyjściu z domu miałam obawy, czy znowu dostane tego dziwnego ataku stresu i lęków. Przy silnych bólach, widziałam podwójnie, czasem piszczało mi w uszach. Gdy poszłam do lekarza pierwszego kontaktu to dał mi skierowanie na krew i do laryngologa o raz zalecił abym zawitała do okulisty. Badania krwi na nic nie wskazywały, laryngolog sprawdził uszy i nic, ciśnienie w uszach w normie, jak powiedziałam jej że mam wrażliwy słuch to mi powiedziała że nic z tym nie zrobi ;/. Dopiero lekarz okulista przepisał mi receptę na szkła kontaktowe. I bardzo prawdopodobne że to było przyczyną. Lekarz pierwszego kontaktu przepisał mi jakieś lekarstwa na lęki. może one też pomogły, ale po przeczytaniu ulotki stwierdziłam że muszę się wziąć w garść. bo do końca mogę łykać jakieś piguły, a tego nie chciałam.

W dniu 24.07.2011 o 09:50, Gość Piotreq88 napisał:

Witam, mam na imię Piotrek i mam 23 lata, dzieje się coś dziwne go ze mną od około 3 tygodni, czuje w głowie straszny ucisk, szczególnie z tyłu w potylicy w okolicach karku, ściska mnie też w gardle i mam wrażenie jakbym miał szczękościsk, nagle od tych 3 tygodni zrobił mi się jakby taki dziwny wzrok jakby podwójny (czasem nie umiem doczytać artykułu bo po prostu mi się zlewa i faluje) nie mogę również spać, w sensie śpię max 4-5h i potem mam jakieś dziwne falowanie z tyłu głowy tak przynajmniej czuje, czuje czasem też bicie serca w głowie wiem że dziwnie to brzmi ale tak jest, mam straszne lęki od tych 3 tygodni, dziwne schizy że umre czy coś takiego niewiem co mi dolega pewnie przez to, siedze w domu ciągle i latam po lekarzach, jak o tym nie mysle jest okey ale potem wracam do domu i się zaczyna tzw jazda, każdy tylko pociesza i pociesza a ja naprawdę cierpie:( byłem u laryngologa i wszystko okey, robiłem badania błędnika i okey pomimo tego że błędnik okey lekarz przepisał mi betaserc 😐 robiłem TK głowy i wyszło okey, byłem u kardio robiłem echo serca i też okey, lekarz rodzinny mi też gó*no pomógł, już niewiem gdzie mam się zwrócić, internista mi powiedział że to stres i wysokie ciśnienie 150/100 około tego ale to tylko w szpitalach takie mam, mierzyłem w domu i jest koło 130/80 czyli w normie, na obniżenie cisnienie neurolog zapisał mi mydocalm forte ale nie pomaga, dużo się pocę i ciągle mam głupie myśli, ktoś mi może pomoc albo doradzić? przez te lęki i uciosk w gowie nigdzie nie wychodze, olałem przyjacioł i ciagle siedze w domu bo się o siebie boję:( mam 185cm i ważę około 95kg, nie mam żadnej diety itp, paliłem kiedyś dużo ganji ale rzuciłem to, piszę wam wszystko bo naprawde chce żeby mi ktoś pomógł 😞 Chciałbym jeszcze dodać, że jestem taki jakiś otepiały i nie moge sie na niczym skupić tylko o tym myslę, ręce mi drzą i czasami czuje dziwne mrowienie tudzież jakiś taki niedowład nóg dobija mnie to już i mam tego dosyć, co mam zrobić żeby wrócic do normalnego stanu zycia ?? błagam pomóżcie

Wiem że to dawny wpis i mam pytanie czy udało ci się zlokalizować przyczynę swoich dolegliwości? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.