Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zatrzymanie serca po zeskoczeniu z wysokości na stopy

Gość snap33

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich na forum. jestem tu pierwszy raz. nie wiem jak dokładnie opisać mój problem,więc zaczne od początku. mam 26 lat,mężczyzna. pracuje dość cięzko,staram sie odżywiać dobrze,regularnie,sypiam po 7 godzin,w weekend dłużej. jestem nerwowy lecz bez przesady. piję kawe i pale około 15 papierosów dziennie. wczoraj w pracy zeskoczyłem z maszyny na wysokości około 1,4 metra na równe stopy i stanęło mi serce na 2 sekundy,nie mogłem nic zrobić,to było straszne. po chwili serce zaczęło bić jak szalone,czułem tylko szum i cały się cząsłem,doszłem jakoś dowody i polałem się nią po twarzy,zrobiłem sie blady i było mi bardzo zle. kierownik zawiózł mnie do szpitala,bo serce nic mi nie zwalniało. na pogotowiu chcieli mi zrobic ekg na leżaco ale kiedy chcieli mnie położyć robiło mi sie jeszcze gorzej. kiedy usiadłem i bardzo głęboko oddychałem serce wróciło do w miare normalnego stanu. póżniej zrobili mi ekg,było ok. ciśnienie 160 na 100. dodam że dzień wcześniej wypiłem kilka piw i zle spałem,ale czy to jest przyczyną? co miał wspólnego z tym wszytskim ten skok z maszyny? bardzo prosze o pomoc. a i jeszcze jedno,jakis rok temu tez mi sie tak stało tylko podczas schylania,ale to było bardzo krótko i nie tak drastycznie jak teraz. prosze o jakies posty i podpowiedzi.

Być może trochę tym piwem wypłukałaś sobie magnez i potas dlatego serce zwariowało .Jesli EKG było w porządku to chyba możesz spać spokojnie .Palisz papierosy więc też magnez idzie z organizmu .Kup sobie w aptece preparat z magnezem lub mg i potas -Aspargin i bierz tak jak jest na pudełku przez dłuższy czas .Warto też zrobić chociaz podstawowe badania krwi i poziomy elektrolitów -może przy okazji badań okresowych .I poziom cukru .I nie skacz więcej z żadnych maszyn :)