Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie odbytu podczas chodzenia przy zaczerwienieniu i krwawiącymi ranami

Gość XMAs11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 19 lat od dwóch tygodni męczy mnie problem polegający na pieczeniu i swędzeniu odbytu. Zaczęło się od niewinnego swędzenia , po kilku dniach swędzenie znikło , a zamiast tego zacząłem odczuwać pieczenie podczas chodzenia. Byłem pewien że jest to zwykłe obtarcie i samo przejdzie ,ale niestety po tygodniu bul tylko się nasilił. Przeglądając w lusterku zauważyłem zaczerwienie odbytu ze śladami krwawiących ran.Gdy siedzę lub leżę nic mnie nie boli ani nie piecze, ale gdy się ruszę z miejsca to już nie jest tak fanie. Aktualnie posypuję odbyt zasypką , która w 75% neutralizuje ból.Mycie czy też jakiekolwiek dotykanie tych okolic okropnie boli. I też zauważyłem że ból ustępuje w 100% gdy się pocę. Prosiłbym bym o jakieś rady , lub jakąś maść/lek.

Można też w płóciennej zawiązanej szczelnie szmatce zagotować kilka łyżek lnu mielonego.Z lnu zrobi się taka papka.Gotować krótko.Najwyżej minutę. Jak przestygnie przyłożyć na bolące miejsce tą częścią ,gdzie jest jedna warstwa płotan.Przykryć tręcznikiem lub kocem ,aby szybko nie wystygło.Jak całkiem wystygnie,podgrzać ,aby był cieppły i znów przyłożyć.To na pewno pomoże.,skutecznie usmierzy ból i stan zapalny.