Gość rurza Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam serdecznie. Mam 19 lat (w listopadziek kończę 20), jestem kobietą, jeśli to ważne BMI ok 20. Zawsze byłam drobna, szczupła i miałam raczej skłonności do niskich ciśnien (albo po prostu niewysokich 110/70 czy 100/65). Od roku mam robione mnostwa badan (tyle to trwa bo sami Panstwo wiedza jakie sa terminy, a tylko niektore mnie stac na prywatne) gdyz od 1.5 roku cisnienie zaczelo mi skakac do 150/110 na co najmniej pol godzinny dziennie. Puls w ciagu dnia wlasciwie nigdy nie spada ponizej 100, jak dwa holtery pokazaly miedzy 14 a 17 puls na ok 30 min skacze do 180-200 uderzen na minute podczas gdy jade autobusem, siedze w kosciele czy ogolnie nie robie nic wysilkowego. Od tych poltora roku wzmogla sie potliwosc, nie jestem w stanie uprawiac zadnego sportu, bole glowy i mega zmecznie po kazdym *napadzie* pulsu lub cisnienia. Problemy z zasypianiem, a jak juz zasne to musze spac 11-12 h inaczej jestem niezywa (kiedys wystarczalo 6-7 h snu...). Ogromne rozdraznienie, jestem ciagle na szpilkach i okropna dla najblizszych, placze z byle powodu i jestem okropnie znerwicowana bez powodu. Holtery wykazalu wysokie wartosci pulsu, cisnienia nie gdyz cisnienie mi skacze z 4 razy w tygodniu, a puls 1-3 razy dziennie (obecnie biore betablokery ale malo dzialaja). Tomografia glowy, usg brzucha, tarczycy i hormony tarczycy ok. DZM katecholaminy wyszlo ze mam ponizej jakichkolwiek granic adrenaline, noradrenalina jest w miare (bo ma byc miedzy 15 a 80 a ja mam 15) Wiec pojawilo sie pytanie czy to guz chromochlonny. I wiecie, to chore, bo boje sie ze jak badanie na kwas wanilinomigdalowy wyjdzue dobrze to lekarze powiedza ze taki *moj urok* i do widzenia. A ja tak bardzo chcialabym sie moc w koncu normalnie poczuc... i miec samopoczucie i kondycje jak rowiesnicy a nie jak bez urazy moja babcia :( Co to moze jeszcze byc przyczyna? czy faktycznie az tyle objawow moze byc *tak o* bez przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Pytanie: czy nie nadużywasz napojów zawierających kofeinę[coca cola,kawa,napoje energet. pepsi itp].Można też odczuwac ciągłe zmęczenie przy grzybicy .Przy osłabieniu,senności i palpitacji serca, niepokojach--- znam przypadek uregulowania organizmu przez homeopatę,kroplami homeopatycznymi.Ale niektórzy lekarze tego nie uznają,choć skuteczne to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kaks Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Mam 15 lat i mam identycznie czesto. taki nie wyspany boli glowa czujesz jakies bóle w skroniach albo gdzieś. Masz zawroty nieraz głowy? Też jestem na byle co zdenerwowany nie potrafie zyc juz z ludzmi dobrze.Mam ciezka glowe.Czesto robi mi sie slabo. Ania mi napisala ze to niedbor magnezu lub potasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi