Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciężki oddech i kołatania serca po wysiłku

Gość Kakas111141

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kakas111141

Mam 15 lat . Lekarz wykluczyl mi problemy sercowe . Bardzo duzo uprawiam sportu i nagle od pol roku mam dziwne tetno po wbiegnieciu po schodkach bardzo mi szybko bije i zauwazylem ze czym bardziej sie zmecze tym coraz bardziej nie moge oddychac i mam plytki oddech.Mam zawroty glowy lekko roztrzesiony i taki sie czuje zamotany . Moze mam cos z tarczyca bo slyszalem ze cos z tarczyca i elektorolitami sa takie objawy i wlasnie nieraz oddychac nie mozna przez guzki jakies. Jakbym to mial to kardioog by mi wykryl echem albo ekg? Co mam robic czy isc do jakiegos lekarza. Chcialbym dodac ze tetno podczas tego dziania mam w normie ilosc uderzen na minute ale mi sie nie poddoba ze az w uszach slysze puls i w kletce jak tlucze. Poprostu moje uderzenia sa za mocno nie az takie za szybkie tylko duzo za mocne. Normalnie widac jak mi koszulka i klatka drży.Ostatnio podczas wysilku mialem taki mocny atak ze serce nawalalo bez ustanku przez 5 minut z predkoscia 220 gdzies uderzen na minute juz sie balem ze mi sie zatrzyma. A slyszlaem ze jak cos z tarczyca to sa takie ataki do 7 minut potem juz trzeba sie do lekarza zglosic jak dluzej. Prosze odpiszcie bo bardzo mnie to meczy i ogranicza.