Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle podbrzusza w boku

izusns

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Mam 16 lat:). Hmm od pewnego czasu towarzysza mi bóle podbrzusza w prawym boku. niby na równi z nerkami :)) Dawniej bolało mnie w okolicy węzłów pachowym i w klatce piersiowej. Lekarz stwierdził,że to od ciężaru ponieważ opiekowałam się kilkuletnim chłopcem dość ciężkim i nosiłam go non stop.. Bóle te ustały. Zażywam regularnie magnez: ) i nie odczuwam bólu w klatce piersiowej :) Niestety zostały w podbrzuszu. Lekarz stwierdził podejrzenie choroby Kifozy Młodzieńczej . Byłam na RTG i nic nie wykazało dzisiaj odebrałam wyniki : ). Są ok. ból nie jest ostry. Czasami boli mnie jak leże na lewym boku to czuje uczucie jakby w prawym boku mnie coś gniotło. Dodaje zdjęcie [ nie moje ]. ale dobrze wskazane jest miejsce które mnie boli. http://kobieta.interia.pl/seks/partnerzy/news/lolita-vs-hipisowski-fetysz,1512174,1671

USG jamy brzusznej przeprowadza internista,a ginekologiczne- ginekolog.To nie to samo.USG jamy brzusznej uwzględnia wątrobę ,trzustkę,pęcharzyk żółciowy,aortę brzuszną,pęcherz,nerki.A ginekologiczne jajniki i mięsień macicy.Moze to być coś z jajnikami,a może wyrostek jeśli to z prawej na dole...kto to wie....