Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stukanie w klatce piersiowej po wstawieniu tytanowej płytki po złamaniu ręki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy dobrze umieściłam temat, w każdym razie napisze. Mój mąż złamał ręke, dziś jest czwarty dzień po zabiegu. Miał składaną ręke i wstaioną płytke tytanową. Wczoraj został wypisany do domu. wszystko było ok, puki nie połozył sie na prawym boku, wtedy cos zaczeło mu stukać/bulgotać w klatce piersiowej, i to tak, ze ja siedząca obok słyszałam wyraźnie, zabolało go też w prawym boku, ale mówi, ze to raczej od ciągłego trzymania ręki w jednej pozycji. Stukało tak moze z dwie minuty i przeszło. Wieczorem kiedy połozył sie do łóżka, było to samo. Trwało to krócej niz po południu, ale jednak. Kiedy przyłożyłam ucho do jego klatki piersiowej słychac było normalne bicie serca a w rytm biacia serca stukało *to coś*. Nic go nie boli, poza tym lekkim kłuciem z prawej strony. Nie boli tez podczas oddychania. Co to moze być? Strasznie się niepokoje. Dodam, ze mąż nadal zażywa tabletki przeciwbólowe i zastrzyki przeciwzakrzepowe Fraxiparina.

Tabletki p.bólowe niech odstawi,przeciez po 4 dniach po operacji już nie boli tak,aby trzeba było sie szpikowac tabletkami,które nie są obojętne dla organizmu,a wręcz szkodliwe.Przeczytajcie ulotkę tego leku.Leków p. bólowych nie można brać za często i zbyt długo.Sama miałm 2 operacje i nigdy nie brałam tabletek.Ból da się wytrzymać i po 2 dniach jest znacznie mniejszy niż bezpośrednio po zabiegu. Niech się nie cacka ze sobą , a ulotke przeczyta.

Dzięki za odpowiedzi. Nie no z tym szpikowaniem to mocno przesadzone. Wczoraj jak wrócił ze szpitala wziął właśnie ibuprom, bo lekarz jeszce w szpitalu powiedział że w razie bólu moze brać takie zwykłe przeciwbólowe leki dostępne bez recepty. Kurcze nie wiedziałam, ze to moze mieć takie skutki. Ale od tamtej pory nie bierze juz nic.