Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i pulsowanie krwi w żyłach przy atakach częstoskurczu

Gość meme

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 18 lat co jakiś czas nagle dopadają mnie dziwne ataki. Nagle serce zaczyna mi walić w zawrotnym tempie ok 4 razy /sek. i czuje krew pulsującą w moich żyłach. Bardzo się tego boję. Siadam wtedy i na prózno staram sie uspokajać. Dzieje się tak od ok 3 lat byłam z tym u kardiologa po holterze powiedział żę to normalne w tym wieku. Dla mnie to normalne nie jest. Po takim ataku przez ok 2 dni dochodze do siebie czuję to serce które wydaje się być wyczerpane i usiłuje się regenerować. W czasie ataku jest mi słabo i mam wrażenie że moje serce nie da rady i poprostu stanie. czy ktoś też tak ma?? Jestem pewna że każdy atak uszkadza mi ten mięsień. POMOCY.

Witam ja tez mam takie same objawy jak mi najdzie częstoskurcz.Zawsze sie ratowałm w domu biorąc nitroglicerynę .Ale przy ostatnim ataku w maju poszłam do przychodni na nocny dyżur i tam mi zrobili ekg i od razu pojechałam karetką do szpitala.W szpitalu uspokoili mi serce i wruciłam do domu po 5 godzinach ale kazali sie zapisać na zabieg ablacji arytmii serca poniewaz wykryli częstoskurcz nadkomorowy którego lekarz kardiolog nie widział we wcześniejszych ekg. Także przy następnym ataku jak się zacznie proszę wezwać karetkę zabiorą do szpitala zrobią badania i wszystko będzie wiadomo bo napewno nie jest to normalne. Tez miałam robione ekg holtera i ech serca i też nic nie wykazało. Pozdrawiam i zdrowia życzę jak najwięcej.