Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmienne kłujące bóle brzucha

Gość Max19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam od jakiegoś czasu pewien problem chodzi tak jak napisałem w temacie o bóle brzucha. Właściwie to sam nie wiem dokładnie gdzie ten ból się pojawia bo występuje w różnych miejscach, przeważnie jest to ból nie utrzymujący się długo, trwa chwile, to są tak jakby ukłucia. Często pojawia się to w okolicach żeber, a także po lewej stronie pod żebrami. Natomiast te kłucia występują również w dolnej części brzucha po lewej stronie na wysokości kości biodrowej, mniej więcej w połowie drogi między kością a pępkiem, gdyby ten znajdował się niżej. Lekarz rodzinny mnie zbył. Właściwie nie wiem co z tym zrobić. Nie przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu, ale jest to pewien dyskomfort, który pojawia się od czasu do czasu, bo są dni, nawet dłuższe okresy kiedy jest z tym spokój. Będę bardzo wdzięczny za jakieś rady. Pozdrawiam

Może to być jelito grube, na tym zgięciu.Jeśli byłoby to, to należy nie jeść tłustych i smażonych rzeczy.Kupic kminek mielony,wymieszać z majerankiem zmielonym w młynku ręcznym w proporcji 1:1. Jeść codziennie do 2 łyżeczek,posypując np; na kanapki czy dodając do zupy.Kminek z majerankiem działaja rozkurczowo na jelita i przeciwzapalnie.Można też pic len mielony,.

A ból w okolicach żeber to może być wątroba od niewłaściwego odżywiania[kebaby,pizze,napoje gazowane kolorowe...itp. chłam...a także np. alkohol] ...w tym wypadku należy odpowiednio się odżywiać.Na wszelki wypadek zrobić USG jamy brzusznej,bad. krwi na wątrobę[alat,aspat ...i takie tam.[]