Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lęk przed wychodzeniem z domu przy nerwicy lękowej i agorafobii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 24 lata i od 4lat choruje na nerwice lekowa i agrofobie prosze doradzcie mi jak wychodze z domu to boje síe ludzi,a jak stoje w kolejce to boje sie ze zaczne nie swiadomie krźyczec kupilam sobie syrop z dziurawca ale pomagalo tylko w nocy na sen teraz kupilam magnez z potasem co zrobic zeby uczucie strachu zniklo jestem juz bez silna ;( a teraz bede sie przeprowadzac do duzego miasta i bede tam tylko z partnerem i dzieckiem ale zdana tylko na siebie dziecko jest chore wiec bedzie trzeba jezdzic autobusem a tego tez sie boje prosze doradzcie co zrobic

Tak dostaniesz w kazdej aptece bez recepty.Labofarm to sa tabletki uspokajajace ...RHODIOLA .-likwituje stany napieciowe ,ale to nie w kazdej aptece maja.ale na zamowienie Ci sprowadza z hurtowni,caly zestaw kosztuje 50zł//tzn.u mnie w aptece//po tygodniu przyjmowania poczujesz ulge..i naprawde bedziesz mi wdzieczna.Sprawdzone na sobie .

Joasia 1755..tzn,po 1 dniu taki troszke zwolniony sie czulem,poczulem to bo duzo jezdze samochodem.,ale mysle ,ze to moglo byc z niewyspania i zmeczenia.JAK zazywam.rano zawsze 1 musi byc sniadanko ,nic na pusty zoladek...1 tabletka Labofarmu rano .Rhiodola w poludnie 1 i wieczorem Labofarm tez 1 tabletka..mi pomoglo.,po m-cu uzywania tego ,nic sie z Toba nie dzieje ,jestes w swiecie zywych/

Ja też polecam ziołowe tabletki uspokajające labofarm,tylko trzeba brac systematycznie,efekt nie jest od razu,trzeba trochę cierpliwości.To tabletki niepowlekane ,a wieęc same zioła bez chemii.Do tego może być magnez z wit.B6.Moja kol. to stosowała.Labofarm 3xdz.Ważne jest ,aby rano zaraz po wstaniu zażyć,zanim cię jakiś lęk dopadnie.Pod osłoną tabletek jest mniejsza szansa,że cię ,,złapie** niespodziewanie.Jak efekt byłby mizerny ,to do psychologa trzeba iść.Ale tabletek nie przerywać.Można kilka miesięcy brać.Pod naklejką na opakowaniu jest ulotka.

Ważne też jest ,aby samemu zmagać się z tym lękiem,tzn. kiedy czujesz,że cię bierze,tłumaczyć sobie ,że to minie i to tylko nerwy,a nic ci nie jest,nie stracisz przytomności,aani nie padniesz trupem.Nauczyć sie to ignorować. Wziąć się za jakąś robotę fizyczną mimo,że padamy na twarz i przemóc to na siłę.Jak się pierwszy raz to uda,to pierwszy krok ku lepszemu.Powodzenia.

U psychologa bylam ale leki na mnie bardzo zle dzialaly widzialam po nich biale myszki a jak cos trzaslo to az podskakiwalam ze strachu ale nie pamietam juz ich nazwy.czasem jest tak ze mam dobry dzien a gdy mam zly dzien to wtedy probuje sie kims wyslozyc teraz gdy mam zly dzien to nasile wychodze do sklepu najgorsze to te 30min pozniej juz jest ok.ale szukam tego cudownego uczucía jak pamietam jak bylam szczesliwa na dworze itd brakuje mi tego jutro pojde do apteki i kupie .dobrze ze to nie psychotropy nie chce byc otumaniona dobrze ze mam z kim teraz porozmawiac zawsze bylam z tym sama kazdy mnie wysmiewal dotychczasowo

Ja mam lęk przed wychodzeniem z domu co wprawia mnie w depresję. Chcę tu zbudować wsparcie dla ludzi o podobnej dolegliwości i nie tylko.Wiem,że w dużym stopniu wynika to z braku kobiety,z samotności.Może znajdę tu odpowiednią kobietę.Myślę,że też z taką samą fobią jak moja. Jak w domu jest ktoś,a mieszkam sam,to jest w miarę dobrze z wychodzeniem.Zaakceptuję też kobietę z inną fobią.Jestem stanu wolnego,wrażliwy,55 lat. Interesuje mnie kultura i mistyka Dalekiego Wschodu,zen,psychotronika.Mam inicjację Reiki. Serdeczne. Krzyszko