Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zwalnianie pracy serca i brak tchu

Gość Babel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chcialbym sie dowiedziec co mi jest , czasami mam wolne bicie serca ze go nie czuje i przyduszam sie to znaczy jak bym bral powietrze ale ono nic nie pomagalo , nie wiem moze ja jakos sam sie nakrecam , nie za bardzo chcialbym isc o lekarza moze wy mi podpowiecie co to moze byc ? mam 18 lat, Dziekuje Chcialbym dodac ze to czesto wystepuje w nocy , czasami ziewam zeby nabrac wiecej powietrza

Najlepiej idż do lekarza.Może to jakieś niedotlenienie...może za mało masz ruchu na świeżym powietrzu.Jest takie ćwiczenie na dotlenienie serca i płuc.Spróbuj je wykonywac kilka razy dziennie przy otwartym oknie,albo wsród zieleni. A już Koniecznie rób to przed snem.Stajesz przy otwartym oknie,dłonie na głowie ,jedna na drugiej.Wypuszczasz z całej siły powietrze do oporu.Następnie nabierasz jak najwięcej mozesz i wstrzymujesz 10-15 sekund ,jeśli tyle nie dasz rady,moze byc trochę krócej.Następnie wypuszczasz mocno powietrze lekko sie pochylajac i opuszczając ręce.Powtórzyć kilka razy.Gimnastyka wskazana.W pozycji leżącej rób np. rowerek-co powoduje odpłynięcie krwi z nóg do górnej części ciała i poprawę samopoczucia.

Naprawdę zdrowie jest najważniejsze, sama się o tym przekonałam, jak weszłam na stronę >http://smierc.org i sprawdziłam swoją datę śmierci to , aż się wystraszyłam. Od tego czasu inaczej spojrzałam na życie, zaczęłam o siebie dbać i moje serducho skorzystało na tym a w szczególności ja. konsultacja z lekarzem wskazana.