Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie odpływania, nadmierna potliwość, zawroty głowy i uderzenia gorąca a nerwica

Gość janek11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zacznę od tego, że moje problemy zaczęły się już w młodym dzieciństwie- zaburzenia hipochondryczne. Poszedłem wtedy do psychologa z rodzicami i dostałem leki, - przeszło. Przez długi okres czasu było ok. No właśnie do czasu, aż dość mocno zostałem uderzony w głowę ( przypadkowo podczas grania w piłkę). Nie straciłem przytomności, ani nic w tym rodzaju, ale zacząłem sobie wkręcać znowu różne rzeczy. Ciągłe myślenie, czy nie odczuwam właśnie jakichś objawów wynikających z tego zdarzenia, tj. zawrotów głowy, itp. No i długo nie było trzeba czekać, po jakimś miesiącu, dwóch zaczęły się *jazdy*. Uczucie odpływania ( nigdy nie zdarzyło mi się faktycznie stracić przytomnośći), uczucie umierania. Obecnie jestem w takim stanie, że ciężko mi funkcjonować. W lecie pocę się niemiłosiernie, w zimie często wietrze pokój, bo mi gorąco. Zawroty głowy, zjawisko gorących uszu i twarzy to normalność u mnie. Dodatkowo drganie mięśni ciała. Najgorsze jest to, że nie mogę normalnie funkcjonować- cały czas myślę o tym jak się czuje. Z rana jest w miarę OK, ale w trakcia trwania dnia jest coraz gorzej ( myślę, że to przez to, że zaczynam myśleć o tym jak się czuje). Wyjście w upalną pogodę w jakąś dłuższą trasę to męczarnia, zaraz odczuwam megaosłabienie, zawroty głowy. Robiłem podstawowe badania krwi i wszystko w normie, cholesterol też znośny, badania tarczycy w porządku. Co byście mi poradzili, bo już nie mogę normalnie żyć? :(

Spróbuj zażywać stale i systematycznie ziołowe ,,Tabletki uspokajające**-taka nazwa.Prod: Labofarm.Są to tabl. złozone z kilku ziół.Weż sobie też magne B6.TYlko nie sporadycznie,a systematycznie te ziołowe. Warto spróbować.Rano zaraz po śniadaniu weż ,zanim cie to dopadnie.

Nie, nie były robione. Przez pewien czas tak mi drgała dolna powieka, że się nie dało wytrzymać- praktycznie cały czas. Kupiłem sobie więc MagneBalans i *zjadłem* całe opakowanie w niecałe 2 tygodnie i powiem, że przestała drgać ta powieka. Ale to akurat najmniejsze utrapienie było z całej reszty.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Atarax z tego co wiem jest dostępny tylko na receptę, więc udać się do lekarza i tak bym musiał. I dobrze, by było faktycznie stwierdzić czy to jest nerwica, czy jednak coś poważnego co może mi dolegać. W takiej sytuacji lepszym wyjściem jest wizyta u psychologa czy psychiatry??

Tabletki ziołowe działają tylko trzeba je brać systematycznie (już sie powtarzam ) ale nie podziałają od razu tylko po jakimś czasie jak to zioła .Atarax to to samo co Hydroxyzyna i tez nie zadziała od razu ,od razu tylko będziesz po niej zmulony i zaspany .

Wiadomo na każdego może to działać inaczej, kwestia indywidualna. Najgorsze jest w tej chwili to, że nie wiem czy to kwestia psychiki, czy coś faktycznie się ze mną dzieje. Od dzieciństwa miałem tendencje do wmawiania sobie chorób-hipochondryk, a po tym uderzeniu w głowę, tak się przejmowałem czy wszystko jest tam pod kopułą w porządku, że chyba sobie wmówiłem, że nie jest i jak mnie siekło to ciężko się pozbierać.