Gość Amadea Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Słyszałam dziś w wiadomościach, że w jedno z polskich miast(chyba Wrocław) ma w posiadaniu nowy sprzęt umożliwiający usuwanie arytmii metodą nieinwazyjną. Metoda ponoć jest precyzyjniejsza i bezpieczniejsza (mniejsze promieniowanie) niż typowa ablacja. Jeśli ktoś coś wie na ten temat, to miło by było jakby się tu podzielił :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Amadea Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Teraz tak sobie myśle, że może chodziło dziennikarzom o metoda carto po prostu. Tylko czemu mówią, że jest ona nieinwazyjna, jak nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość monia Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 witam od dluzszego czasu zadaje sobie czesto pytanie czy istnieje jakis zabieg, ktory usunie na zawsze dodatkowe skurcze serca, ktore mecza mnie od wielu lat. Czy stymulacja przezprzelykowa moze usunac w/w dolegliwosci. prosze o odpowiedz. Wiem jednak ze czestoskurcze usuwa sie metoda ablacji a co z tymi skurczami....?bo one wlasnie zatruwaja zycie codzienne.... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość arrrtur Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Monia, dodatkowych skurczy nie da sie innaczej usunac jak tylko ablacja. Stymulacja przezprzelykowa, to tylko stary sposob diagnozowania. Amadea, moze w tv mowili malo inwazyjna a nie bez inwazyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość danka Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Stymulacje przesprzelykowa mialam robiona przed ablacja mysle ze jest to badanie czy nie ma skrzeplin w sercu podczas wykonywania ablacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi