Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieświeży oddech przy białawym nalocie na języku

Gość pomocyyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pomocyyyy

Witam, odkad pamietam mam problemy z nieswiezym oddechem, jedna z przyczyn jest bialawy nalot na jezyku.. jutro mam wazne spotkanie ze znajomymi i nie chce sie skompromitowac.. potrzebuje czegos co utrzyma swiezy oddech na długo, jakies tabletki ziolowe, cos mocnego napewno.. płyn do plukania ust juz mam, takze to odpada, prosze doradzcie cos co moge kupic w aptece, a pomoze mi zatrzymac nieswiezy oddech na dluzszy czas, moze byc to cos do ssania, rzucia

Ja bym zrobiła wymaz z jamy ustnej ,by ustalić co to jest ten nalot na języku.Może po antybiotyku grzyby candida ci się rozmnozyły.To trzeba sprawdzić.W wypadku grzybów należy suchą skórką od chleba ściągać ten nalot ,brać lek przeciwgrzybiczy,płukać nystatyną,a w czasie leczenia nie jeść nic,co zawiera cukier i mąkę.Bo to jest pozywka dla grzybów.Poza tym brzydki zapach może być też od chorych zatok.Wydzielina spływająca z zatok do gardła może tak śmierdzieć.W tym wypadku naświetlanie zatok lampą solux niebieską spowoduje oczyszczenie zatok.To trzeba wszystko sprawdzić.Płukaj usta propolisem.Działa odkażającą i może zredukować brzydki zapach.

Miałam cos podobnego i stwierdzono u mnie refluks żołądkowy,ten zapach idzie z żołądka w moim przypadku i przyznaje szczerze ze jest paskudny:/ ja mam od lekarza rodzinnego zapisane roznego rodzaju tabletki na to lub syropki i mi pomagają:)

Gość robertsb12

Witam wszystkich walczących z przykrym zapachem z ust . Mam dobre wieści Postaram się bardzo nie rozpisywać bo dużo by tego było A więc w skrócie; wydaje mi się że nieprzyjemny zapach z ust towarzyszy mi od zawsze ale uświadomiłem to sobie w liceum jak usłyszałem hasełka "ale ci wali z ryja" itp. Wtedy bardziej dokładnie i systematycznie myłem zęby ale jak się domyślacie że był to marny rezultat. Stosowałem różnego rodzaju płukanki i pasty ale nic nie pomagało. Później były studia - przez całe pięć lat nic nie mogłem znaleźć sposobu na tą mękę. Po studiach zacząłem z tym bardzo poważnie walczyć, gdyż już nie dawało mi to spokoju. Najpierw poszedłem do dobrego laryngologa który stwierdził że zna tą chorobę i przypisał mi antybiotyk Zinnat + witaminy - pomogło ale tylko na ok. miesiąc. Poszedłem kolejny raz i stwierdził, że on mnie nie wyleczy, bo nie mogę być ciągle na antybiotykach. Następnie udałem się do gastrologa który zrobił mi gastroskopie, test na Helicobacter pylori i na inne bakterie - przepisał mi 2 x Metronidazol (który przecież wszystko zabija)+ Gasec, leki te mnie wyleczyły w 100% ale szczęcie trwało tylko ok. 3 m-ce. Poszedłem do niego kolejny raz zrobił jeszcze raz gastroskopie i dalej nic nie stwierdził tylko przepisał mi kolejny raz Metronidazol + Gasec żeby wyeliminować bakterie ale niestety nie pomogło bo historia się powtórzyła. Przedstawiłem lekarzy którzy wyleczyli mnie ale tylko na chwile bo było też kilku konowałów którzy tylko zdarli ode mnie kasę a nic nie zrobili. Dzisiaj już wiem że antybiotyki mi nie pomogą. Postanowiłem zainwestować w gamę kosmetyków firmy TetroBreath -płukanki, pasty i szczoteczki . Muszę przyznać że pasty mają ohydne bo smakują strasznie ale płukanki jeszcze nie najgorsze bo eliminują nieświeży oddech ale w ok. 60% tak że z 1m można jeszcze rozmawiać. Czyli co z tego jak koszt miesięczny wynosi ok. 130zł a nie daje to pożądanego efektu. Ok. 9 m-cy temu byłem w Norwegii i zobaczyłem reklamę płynu do płukania ust związaną z nieświeżym oddechem. Teraz już wiem że nic skuteczniejszego nie wynaleziono . Firma SB12 w ofercie ma płukanki i gumy do żucia. Myśle że my wszyscy mamy podobny problem z oddechem czyli biały nalot na języku i nieżyt z ust itp. to norma która męczy w życiu codziennym. Po zażyciu płukanki SB12 wiem że jest inaczej po prostu to czuje. Teraz idę do pracy, siedze 8 godz. I już nie muszę myśleć czy ode mnie śmierdzi i czy należy zachować odpowiedni odstęp ponieważ widzę to po reakcji ludzi że nikt się ode mnie nie odsuwa. Mój koszt miesięczny wynosi ok. 120zł na to żeby czuć się swobodnie i wiem że warto chociaż powinno być dużo taniej. Więcej informacji na moim e-mail SB12PL@wp.pl

Ja kupuje takie rzeczy tylko w aptece. Gumy do żucia i tabletki załatwią sprawę tylko tymczasowo. Wiem co mówię, bo walczyłam i z candidą i z halitozą. Spróbuj Properio świeży oddech od Białej Perły. Myj normalnie zęby jak każdą inną pastą, oczywiście dokładnie, nie zapominając o języku, bo na nim tez gromadzą się bakterie. To jest pasta na bazie cynku, enzymów i ziół, która poza świeżym oddechem, walką z bakteriami, ocroną dziąsel, także lekko wybiela zęby. Tu możesz sobie poczytać http://bialaperla.com.pl/product/properio-swiezy-oddech/ Kiedyś przykry zapach był nie do zwalczenia i zaraz po umyciu zębow wracał, od kiedy myję zęby Properio, dawno nie musialam się już wstydzić odezwać pry ludziach. Powodzenia