Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieustający częstoskurcz

Gość tomek24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Podzielę się z Wami moimi problemami,może akurat ktoś mi doradzi lub psychicznie uspokoi. Dodam że od kilkunastu lat mam częstoskurcz nadkomorowy,przez cały ten czas sporadycznie miałem napady lecz to co dzieje się teraz mnie niepokoi. Zaczęło się to dwa tygodnie temu,była straszna gorączka na dworze,warunki niekorzystne itp. od tamtej chwili zaczęły się częstoskurcze które trwały po kilka godzin tzn. raz jest,raz go nie ma,raz jest,raz go nie ma i tak w kółko przez kilka godzin.Napady te trwały przez kilka dni,po czym się uspokoiło. W piątek zaczęło się znowu.. :( Dodam że towarzyszą mi przy tym szmery w sercu które wywołują ten częstoskurcz.Teraz praktycznie nic nie mogę robić,gdy leżę to jest okej,jednak gdy wstanę to zaczynają się w sercu te szmery i tracę dobre samopoczucie.A od pracy lekko fizycznej szmery są większe i dostaję częstoskurcz. Nie wiem co mam już robić,strasznie się denerwuję przy tym,chciałbym funkcjonować normalnie a nie mogę,strasznie się załamuję.. :( Ma ktoś z Was podobnie? Jak sobie z tym radzicie? Do kardiologa jestem zarejestrowany dopiero na październik. Dodam że mam 24 lata,tabletki które biorę to: magnez,tertensif,betaloc i prinivil. Proszę o wszelką pomoc,porady i wsparcia bo jestem całkiem zrezygnowany :( Czy to możliwe że tabletki słabo działają? Pozdrawiam.

Gość kasja2112

Napisz jak dokładnie objawy się ten częstoskurcz. Jaki masz puls? jeśli nie chcesz tak długo czekać do idź do przychodni i powiedz, że masz cały czas częstoskurcze, ewentualnie możesz poprosić swoją lekarkę rodzinną aby na skierowaniu napisała PILNE. Ale generalnie zasada jest taka, że jak ktoś się bardzo źle czuje to jest przyjmowany bez wcześniejszego rezerwacji terminu.

Puls podczas szmerów mam w normie (60-90). Te szmery to dziwne odczucia,mam wrażenie jakby do normalnego bicia serca *wkradały* się dodatkowe bicia...jest to bardzo przeszkadzające i nie wiem co o tym myśleć.W tym momencie mam te szmery i się boję że mogą one wywołać częstoskurcz. Dodam że najprawdopodobniej mam nerwicę,bo strasznie się wszystkim denerwuje.Czy może mieć to związek z tym ?