Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sterydy przy lekach na nadciśnienie

Gość Marcin08

Rekomendowane odpowiedzi

No tak własnie mi chodzi jak zareaguje organizm w połaczeniu tych dwóch rzeczy. Bo z tego co sie orientuje to niektorzy bioracy sterydy biorą własnie leki obniżające ciśnienie typu Tialorid wiec tu chyba problemów nie powinno byc ale czekam na dokładna odpowiedż:)

Ja dobrze znam jakie sa skutki uboczne. Ale chodzi mi tylko o to czy jest niebezpieczne branie dopingu w moim przypadku. Po piierwszej wizycie lekarz mi zabronil cwiczyc ale gdy poszedlem do niego za miesiac to juz powiedzial ze moge kontynuowac zabawy na silownii.

Przed braniem sterydów dobrze się zastanów czy naprawde warto wiem po sobie kilka lat charówki na siłowni i braniem sterydów a teraz co same kłopoty ze zdrowiem nadciśnieniem i sercem dopiero teraz dochodze do wniosku że nie było warto ta moja ciężka praca na siłowni poszła na marne tak więć skup się o czym piszesz bo jeżeli już masz problemy z ciśnieniem to odpuść

Staż ponad 3 lata, waga 92kg 178cm wzrostu. Ja już jestem po dwóch cyklach przed leczeniem. Brałem teścia prop i mete a drugi cykl to sustanon. Chciałbym się dowiedzieć co bezposrednio zagraza mi tylko z sytuacji brania leków czy tez pomaga bo tak tez wyczytałem.

Jeżeli nie znasz się na anabolikach radzę najpierw przestudiować literaturę o odpowiednim temacie wchodzenia w cykl i schodzenia z cyklu. Skoro robiłeś już dwa cykle myslę, że jakąś wiedzę elementarną posiadasz:) Pierwszy cykl jest ok, ale drugi to sam testosteron, meta Ci nie leży??? Unikniesz w ten sposób problemów ze zdrowiem i skutków ubocznych. Jeżeli masa ciała jaką podajesz jest masą suchą przy góra 8% tłuszczu to jakieś wyniki osiągnąłeś. Co do nadciśnienia i Twojego serca to jeżeli jest ono zdrowe( Echo serca) nie masz jakichś tam przeciwskazań. Pod warunkiem monitorowania ciśnienia krwi z 4 razy dziennie i osiągania 4 razy dziennie poprawnych wyników. Zastanów się co powoduje Twoje nadciśnienie??? Trzymasz zdrową dietę cały czas? Nie spożywasz alkoholu i nie palisz niczego??? Jeżeli bracie chcesz wchodzić w sterydy anaboliczne musisz być zdrowy jak koń i robić badania. Jeżeli jeszcze możesz roziwnąć muskulaturę na sucho zrób to przy pomocy diety, regeneracji i odpowiedniego treningu. Ile masz lat???

Nie no meta taka nawet odbra była tylko tak poradził mi kolega. Miałem robione echo serca ekg i wszystko z sercem jest ok a przy najmniej tak mówił kardiolog. Właśnie się zastanawiam czy od nerwów nie mam tego cisnienia. Ja taki nerwowy zeby to widac bylo nie jestem, tzn nie wpadam w jakies furie ale czesto tak wewnetrznie jestem strasznie wkurzny ze tak powiem trzymmam to w sobie. I to moze byc powodem, bo dieta jest dobra. Nałogów nie mam tam wiadomo raz na jakis czas trzeba pojsc na jakas imprezke zabawic sie ale nie tak zeby codziennie albo co weekend. mam 19 lat. Wiem że ogolnie mowiac to mlody wiek na doping ale tu sie patrzy na staz a nie na wiek.

Twierdzenie, że patrzy się na staż nie jest dobrym stwierdzeniem. Po pierwsze jesteś jeszcze początkującym ponieważ poziom średniozaawansowany to jakieś 5 lat treningu! Co do nerwów to może być to spowodowane zażywaniem pewnych dawek metanabolu i teścia. Twój organizm w wieku 19 lat produkuje duże ilości testosteronu i hormonu wzrostu( GH) dlatego powinieneś zrezygnować z tego typu środków i skupić się na odpowiedniej diecie wysokobiałkowej i ciężkim treningu nie zapominając o treningu nóg podczas, którego uwalniane są największe pokłady GH i teścia do krwi. Jak dla mnie jesteś jeszcze za młody na anaboliki. Jeżeli trenujesz kulturystykę zacznij unikać stresu, zadbaj o regenerację i wycisz się. Jest mnóstwo sposobów poprzez medytację, jogę i picie ziół. Jeżeli osiągniesz już jakiś poziom zaawansowania i będą nękać Cie zastoje w wieku może 25, a nawet więcej lat zrobisz jak będziesz chciał. Teraz posłuchaj mnie , a potem będziesz mi dziękował. Pozdro! Jak masz jakiś pytania to napisz na maila.

Człowiek staje się bardziej nerwowy czy agresywny gdy testosteron mu skoczy czyli podczas cyklu ale ja tak nie miałem bo z natury spokojnym cxzłowiekiem jestem. A problem z nerwami stał się jakies dw lata temu jak zmarł mi brat i od tej pory że tak powiem mam nadszarpniete nerwy.