Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne uczucie w głowie, ciągłe zmęczenie i strach przed śmiercią we śnie

Gość Novvava

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 15 lat, około 3 tygodnie temu obudziłam się w nocy ok. 3 godziny, było ciemno. Poszłam się napić, a gdy próbowałam usnąć zaczęło mnie dręczyć dziwne uczucie w głowie, lekki ból, ciężkość, zawroty głowy, gdy próbowałam usnąć to miałam wrażenie, że się nie obudzę i umrę. To było silniejsze ode mnie. Coś mnie zmuszało, aby otworzyć oczy. Więc zrobiłam ziołową cherbatę, poczekałam do ok. 4 gdy zaczęło być jasno i przetrzymałam mimo, że byłam bardzo zmęczona i normalnie zasnęłam bez lęku. Do tego czasu nie było tych zawrotów i lęku, ale mogłam przespać całą noc, a i tak byłam zmęczona po przebudzeniu. Aż do dzisiaj myślałam że ustąpiło. Wczoraj zaczęły się zawroty przed snem, ale minęły i spałam do 4 nad ranem, napiłam się, a gdy się kładłam zaczęła lecieć mi krew z nosa. Całkiem się rozbudziłam. Zatrzymałam krwawienie, ale nie spałam do 7 godziny. Leżałam i przewracałam się w łóżku. Kręciło mi się w głowie, ale wkońcu zasnęłam, ale miałam świadome sny i czułam się jakbym nie była na tym świecie, a moja dusza oddzieliła się od ciała. W świadomym śnie chciałam się obudzić i rzeczywiście. Byłam przerażona. Przestraszyłam się nie na żarty tym snem. Po przebudzeniu byłam zdezorientowana, mimo że żyłam to nadal czułam się dziwnie, a zawroty głowy się nasiliły. Przykładam rękę do czoła, a ono jest ciepłe. Nie wiem co się ze mną dzieje, wcześniej wszystko było wporządku, a teraz mimo spania jestem ciągle zmęczona, oczy same mi się zamykają, jeszcze bardziej boję się że umrę we śnie i do tego te świadome sny. Proszę, potraktujcie te sprawę poważnie...

Witam, to samo przydarza mi się od ostatniego czasu, zamykam oczy i ogrania mnie lę że umrę poza tym czuję się tak jak rzeczywiście miałoby się stać. jak zamykam oczy to też mam wiadome sny i one wywołują lęk. poza tym jak próbuję zasnąc to tak jakby w głowie mi się burza rozpętała i w jakąś panikę wpadam i coś mi nie pozwala zasnąćm a te sytuacje wymuszają żebym miała otwarte oczy ...... nie wiem co to jest ale to jest straszne mieć świadomość ze mogę umrzeć poprostu we śnie