Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie męczenie się, osłabienie i wysokie ciśnienie

Gość Jacek76

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 35 lat. Od pewnego czasu zauważyłem u siebie niską tolerancję na wysiłek fizyczny oraz podwyższone ciśnienie. Czuję się osłabiony. mam czasami lekkie zawroty głowy. Robiłem badania serca. ECHO jest ok, cholesterol pół roku temu był bardzo dobry. Tarczyca lekko powiększona TSH w normie. Lekarz mówi że może to być nerwica ale jakoś w to nie wierzę. Co mi może być ? Dodam, że codziennie piję Aspargin.

Przeczytaj:,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia**.Jeśli nadciśnienie jest nieduże ,to sam z tym dasz radę.A mniejsza tolerancja na wysiłek,to może być cos z tą tarczycą.Jeszcze raz zrób TSH,ft3,ft4, a także morfologię z rozmazem.Aspargin to Mg i K,więc też zrób poziom elektrolitów.Może tego potasu masz za dużo???Przestań brać ten aspargin zanim nie sprawdzisz poziomu potasu i Mg.

Mam 28 lat od10 lat latam po lekarzach różnego rodzaju.Kołatanie serca,zawroty głowy,duszności,brak koncentracji,osłabienie,szybkie męczenie się i sto innych objawów(nieprzyjemnych).Czasem aż odechciewa się żyć stresuje mnie wszystko.Pamiętam że zawsze szukałem pomocy lub porady u kardiologa ale okazuje się że serce jest ok.Jeżeli mogę ci coś doradzić to poczytaj sobie wszystko co możliwe na temat nerwicy bo to jest strasznie uciążliwa choroba.Wydaje mi się że w twoim przypadku to jest nerwica nie jestem lekarzem jestem zwykłym chlopakiem który niezbyt oszczędzał zdrowie pare lat temu ,ale na temat złego samopoczucia mogę napisać książkę bo mam kilkunastoletnie doświadczenie