Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nasilenie arytmii podczas upałów

Gość majeranek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majeranek

Witam! Chcialabym zasiegnac Waszej porady, co myslicie o moim stanie: Gdy byłam mała miałam szmery w sercu- to byl pierwszy problem. jednak badania nie wykryly nic szczegolnego i szmery po jakims czasie ucichly. nastepnie z powodu nierownej pracy serca wyladowalam na badaniach u lekarza od tarczycy. wszystko wyszlo prawidlowo oprocz jednej cechy krwi - niedokrwistość przy dokrwistości. Takim mianem lekarka okreslila moja przypadlosc, polegajaca na bardzo malej ilosci podajże barwnika krwi czy jakos tak. no generalnie cos podobnego, ale nie sugerowala, ze moge miec jakies problemy. w liceum zaczely sie moje doswiadczenia z arytmia- podczas jazdy autobusem, wchodzenia po schodach, lezenia w lozku... no byle gdzie i kiedykolwiek. jednak nie zdazalo mi sie to dosc czesto. teraz upaly mnie tak wykanczaja, ze nie jestem w stanie wejsc na 3 pietro gdzie mieszkam, bo serce wylazi mi przez klatke piersiowa. Normalnie wysiadam! Dzis wieczorem dostalam arytmii z ktora meczylam sie z pol godziny. Nie wiem o co chodzi. Musze tez podkreslic iz nie podejrzewam nerwicy, gdyz w czasie gdy zaczynala sie arytmia nie denerwowalam sie, a podczas niej i tak jestem spokojna jakby nic sie nie dzialo. denerwuje mnie tylko to, ze nie mam po niej sily i martwie sie, ze zemdleje, bo wychowuje dziecko i czasami bywam z nia sama w domu i omdlenia nie sa mile widziane. powiedzcie mi co ja mam robic? Jakie leki mi polecacie? Moze brac jakis potas czy co? Tylko chcialabym bez recepty, bo nie mam pieniedzy na wizyte u lekarza i badania ktore zakladam ze i tak nic nie wykaza. przynajmniej na razie zebym miala cos na wszelki wypadek.

Warto magnez brac i pic duzo plynow np wode niegazowana ona ma duzo zwiazkow. z potasem bym byla ostrozna, dobrze by bylo najpierw sprawdzic w badaniach krwii czy zeczywiscie masz go za malo i warto sprawdzic tez sod. mozesz w aptece kupic plusz tzw z elektrolitami ja pije Litorsal to ma jony sodu i glukozy, to mozna pic np w upalne dni. kosztuje ok 16 zeta. i warto jednak pojsc do kardiologa choc z nfz troche sie czeka to mysle ze warto. pozdrawiam

Idz kobieto do lekarza pierwszego kontaktu ,zbada cię ,zleci bezpłatne badania ,morfologię ,poziom elektrolitów ,ekg ,poziom żelaza też by się przydał ,może po prostu masz anemię i stąd te sensacje z sercem i omdlenia .Potasu nie bierz na własną rękę bo to niebezpieczne z magnezem też wstrzymaj się do wyników .Warto pić wodę nasyconą tymi pierwiastkami bo tam są ilości które są bezpieczne .Nie zadręczaj się i nie cuduj z prywatnymi wizytami .Po pierwsze badania ,a możę coś z tarczycą się dzieje .Mądry lekarz to wyłapie jak wyłożysz mu kawę na ławę .