Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rozrusznik serca a wybuchy na słońcu

Gość ona131313

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ona131313

Zwracam się z pytaniem do ludzi z rozrusznikiem. Myślicie, że wysokie pole elektromagnetyczne, które dociera do Ziemi po wybuchach na słońcu może uszkodzić rozrusznik? Przeczytałam dziś, że wczoraj był wielki wybuch i dzisiejszej nocy do Ziemi dobrze bardzo duże promieniowanie. Myślicie, że jesteśmy bezpieczni? Może ktoś posiada fachowe informacje na ten temat? Bardzo proszę o szybki odzew

Gość Lukasz1984

Kiedyś przeczytałem fajny komentarz na podobny temat :D W kopalni jak zdechnie kanarek to mamy metan :D Gdy na ulicy padają rozrusznikowcy, mamy do czynienia z promieniowaniem elektromagnetycznym i należy jak najszybciej wyłączyć komórki bo nam padną :D Tak na poważnie, raczej nie zaszkodzi, gdyby było to aż tak groźne w TV podali by komunikat, że wtedy i wtedy zostanie wyłączony prąd ponieważ może zostać uszkodzona sieć, czy należy wyłączyć każdy sprzęt elektroniczny bo dojdzie do awarii. Możemy spać spokojnie :)

Gość Ewa30zToF

Zadałam to pytanie specjalistom na portalu dobre-serce.pl. Pojawiła się tam odpowiedź: Pole elektromagnetyczne generowane w czasie zwiększonej aktywności słońca nie może trwale uszkodzić rozrusznika, natomiast w bardzo rzadkich przypadkach oddziaływanie tego pola może wpłynąć na działanie urządzenia (zmiana parametrów), przy czym efekty tego oddziaływania są odwracalne (przeprogramowanie).