DARIUSZ31 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Czy ktoś może mi pomóc.mam poważny problem od pół roku mam bardzo opuchnięte dłonie przy czym są bardzo zimne a w chłodniejsze wieczory sinieją.w następstwie zaczęła puchnąć mi twarz oraz stopy.Ból dłoni uniemożliwia mi pracę a jestem pracownikiem fizycznym.Lekarz rodzinny skierował mnie do reumatologa a ten z kolei do szpitala ale z braku miejsc trzeba czekać nawet 2 miesiące a do tego czasu muszę jakoś sobie radzić.pracować trzeba a ręce odmawiają posłuszeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henio Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Sikasz?Kawę pijesz?Produkty mleczne w diecie? Cytuj Odnośnik do komentarza
DARIUSZ31 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Kawy nie piję, sikam normalnie a nabiał jem od czasu do czasu. Nerki miałem badane jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Reumatolog powinien zlecić ambulatoryjnie jakieś badania skoro na miejsce czekasz 2 miesiące .A jaki rodzaj pracy wykonujesz ?Może to ona wpływa na te obrzęki dłoni itp .? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość henio Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Na Twoim miejscu,piłbym kawę,tyle że gorzką i w miarę gorącą.Póznym popołudiem jadłbym kaszę jaglaną,raczej na wodzie niż na mleku,z cynamonem.O tejże porze piłbym też lukrecję też ciepłą.Nie musi to być wszystko na raz.Musisz popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza
DARIUSZ31 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Z zawodu jestem kamieniarzem ale obrzęki wystąpiły w sezonie zimowym kiedy nie miałem pracy. Część badań robili mi jak leżałem w szpitalu na nadciśnienie. Wyszły w miarę ok. oprócz testu przesiewowego.W badanej surowicy krwi wykryto przeciwciała przeciwjądrowe(ANA) o typie świecenia jąderkowym fibrylarynowym i mianie 10240. Na podstawie tych badań reumatolog skierował mnie do szpitala.Bardzo dziękuję za porady i zainteresowanie moim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek K Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Wydaje mi sie ze cos z krazeniem krwi ma pan nie tak ,ja mialem zimne stopy i dlonie tylko ze chodzic nie moglem i kupilem czopki chelacyjne i teraz jak reka odja wszystko wrocilo do normy i po kilku dawkach stopy i rece czulem jak mi sie robia gorace.Podaje panu gdzie je mozna dostac. http://olkusz.olx.pl/chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta-iid-204539695 Cytuj Odnośnik do komentarza
DARIUSZ31 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Bardzo dziękuję za podpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi