Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nazywam się Piotr mam 23 lata. Chciałbym opisać swój problem może ktoś mi pomoże. Od około 2 tygodni mam problemy ze snem, kładę się normalnie i zasypiam też okej ale budzę się po 3-4 h i nie mogę znów zasnąć, nie czuje się zmęczony, nie mam ochoty znów się położyć. Pracuje, wracam do domu i nie odczuwam braku snu, kładę się normalnie spać i znów budzę po 3-4h. Któregoś dnia chciałem na siłę spróbować usnąć dalej, ale zamykałem oczy, po 15-20 minutach przysypiałem i budziłem się za 5 min i tak z 10-15 razy aż wreszcie musiałem wstać. Myślałem także jest to spowodowane brakiem ruchu fizycznego ale praca, później trening, byłem bardzo zmęczony a i tak mój sen to max 4h. Jest to tym bardziej dla mnie dziwne ponieważ spałem dziennie po 8-10 h. Czytałem że może to być spowodowane odmiennością w żywieniu lub stresem. Jednak moje nawyki żywieniowe się nie zmieniły a także w moim życiu nie nastąpiły jakieś wielkie rzeczy, dzień jak co dzień. Trochę się tym przejmuje ponieważ pierwszy raz mam taką sytuacje. Nie chce brać żadnych proszków. Lekarz psycholog też mnie trochę przeraża. Może ktoś ma pomysł jak wydłużyć sen lub jakie stworzyć warunki przed snem aby był on głębszy i dłuższy.