Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częstoskurcz napadowy a poród

Gość Dorota

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszłym roku miałam problemy z sercem(lekarz stwierdził częstoskurcz napadowy) ale nie wiem czym były spwoodowane i same minęły.dostałam skierowanie do kardiologa ale nie zdązyłam się do niego udać, bo zaszłam w ciążę. Jestem w 36 tyg. ciązy i do tej pory raczej wszystko było ok.Możliwe jednak, że nie zwracałam uwagi na pewne objawy. Ostatnio dostrzegłam zmiany na swoim języku i doczytałam się, że mogą być spowodowane problemami z żyłami lub chorobami serca. Termin porodu mam na 1 marca i zaczynam się obawiać czy wszystko przebiegnie prawidłowo. Własćiwie to bardzo panikuję i boję się, że coś mi się stanie podczas porodu.Chciałabym wiedzieć jakie jest ryzyko a wizyta u kardiologa jest teraz wykluczona bo trzeba bardzo długo czekać nawet przy prywatnej wizycie. Czy któraś z pań ma podobny problem?? Bardzo proszę o pomoc!!
W takiej sytuacji prawdopodobnie lepiej jest rodzic w szpitalu, ktory ma tez oddzial kardiologiczny. Wiem, ze w Warszawie kobiety z problemami sercowymi rodza w szpitalu na Starynkiewicza i na Karowej. Moze warto sprobowac skontaktowac sie z jakims kardiologiem, kobiety w ciazy przyjmowane sa czasem poza kolejnoscia...