Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, otępienie, męty przed oczami i gula w gardle

mlody19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Michał mam 19 lat,od ponad roku męcze sie z zawrotami glowy,otęmpieniem,czestymi słabośćiami,mętami w oczach, guą w gardle,problebami z oddychaniem,deorientacja,bólem glowy na czubku,bardzo duża nerwowoscia,wahaniami nastroju,nie mam pojecia od czego to moze byc,rok temu uderzyłem sie w głowe w płat Skroniowociemieniowy i od tamtej pory mam mysli ze to wszystko jest własnie od tego,bo pozostał mi guz (jakas wypukłość licząca 5 na 6cm ) czesto go dotykam i sprawdzam Czy nie rosnie,ten guz jest jak jakas chrząstka głowy,nie wiem co to jest... Byłem u lekarza rodzinnego i stwierdził ze jestem nerwowy ale wrazie czego dał mi skierowanie do neurologa,wiec poszedłem,neurolog zrobił badanie wstepne,odruchy itp,dno oka i stwierdził ze wszystko wporządku,ale według mnie nic nie jest wporządku bo z ka te objawy?.. Od 2 miesiecy pojawiły sie dodatkowe problemy z widzeniem,słabe skupienie wzroku,przymazany obraz,problemy z ostroscią,drzenie obrazu. Prosze o pomoc z rozwiazaniem mojego problemu.. Z góry dziekuje ;))

W to**wszystko w porządku** sam wątpisz i innych możliwości szukasz.Lekarze mają niewątpliwie stresującą prace,wiele stresów,mają również Twoje objawy?Nie twierdzę,że masz jaskrę.Żeby stwierdzić jaskrę,oprócz badanie dna oka,mierzy się ciśnienie wewnątrzgałkowe oraz bada się pole widzenia.Okulistą nie jestem ale **jaskrawym**owszem.A tak po za konkursem,pijesz więcej kawy niż wody?masz sytuację,z której nie możesz się wyplątać i musisz w niej tkwić?jesz dużo pokarmów mlecznych?masz sztywne,napięte,bolące przy ucisku mięśnie karku?

Zyłem kiedys w ciągłym stresie,ale od dłuzszego czasu zyje naturalnie,z lekkimi poddenerwowaniami,własnie przez te wszystkie objawy... Co do kawy to nie pije jej prawie wcale,tylko napoje kawowe,nie mam zadnych sytuacji bez wyjscia,nic mnie nie trzyma,tak samo i nie jem prawie pokarmów mlecznych,co do sztywnosci to zdaza sie czasem ale to bardzo bardzo rzadko,predzej podczas krecenia sie w głowie,słabosci i zamazanego wzroku,łapie sie za glowe i zaciskam pieść a po chwili objawy słabną ale nadal zostają,przez cały dzien potrafie czuc sie normalnie tylko przez 1-2 godzin,a pózniej objawy sie nasilają.

Najkrócej mówiąc,sam sobie postawiłeś diagnozę i wyznaczyłeś kierunek leczenia.Zawroty głowy na mój chłopski rozum,to niedokrwienie głowy.W med,chińskiej jest stan chorobowy określany jako brak krwi w wątrobie,jego kolejny,grozniejszy przypadek to **gorąca**wątroba.Musisz wiedzieć,że ten organ jest uważany za magazyniera i dystrybutora krwi,on musi mieć krew w wystarczajacej ilości.Gdy jej nie ma pojawiają się zawroty głowy,kłopoty z oczami i widzenie,zmiennośc emocjonalna,uczucie gniewu a nawet perfekcjonizm,mogą być napiete mięśnie,ich drganie,bóle głowy i bóle pod żebrami.Moja osobista interpretacja napięcia i drgania mięśni,to właśnie wątroba wyciska ile może krwi z mięśnie w danej chwili pasywnych.W tej filozofii powiedziano też,że**ból jest tam gdzie nie ma krwi**.Piszesz,że ze przy zaciśniętych dłoniach,ból staje się mniejszy.Jeśli zaciskasz dłonie napinasz całe ciało,mięśnie sie kurczą i wypychają krew z naczyń w nich się znajdujących.Wątrobie robi się błogo ale sytuacja po pewnym czasie wraca do **normy**.Można sadzić,że masz za mało krwi,przy czym nie musi to być anemia.Przy braku krwi wskazany jest rosół wołowy jak również picie pół litra czerwonego wina dziennie przez dwanaście dni,tyle że to wino powinno być zmieszane z żółtkiem jaja.Z niewielkim ryzykiem przegranej mógłbym sie założyć,że ilość wody jaką wypijasz w ciągu doby sięga max.jednego litra.W Twojej sytuacji piłbym przynajmniej 2-2,5l.Co ma woda do krwi?Ano to,że musi w niej być.Lekarze dają leki moczopędne ludziom z nadciśnieniem.Napoje kawowe to coś podobnego do czekolady czekoladopodobnej.Przeczytaj co sie tam znajduje.Kawa bez kofeiny jest niewątpliwie inna,ale kofeina jest wytracana za pomocą H2SO4,sądzisz,że nic go nie zostaje?Tak jak kawa ma działanie rozgrzewające tak produkty mleczne chłodzą ciało jednak przy ich nadmiarze może zbierać się śluz w gardle.Natomiast sytuacja nie do przeskoczenia powoduje **gulę histeryczną**w gardle.**Gorącą**wątrobę mogą powodować:kawa,potrawy ostro przyprawiane,wynalazki typu chips,nadmierna wyczerpująca praca,mało snu,nadmiar seksu a także ciągłe myślenie na ten sam temat.