Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał
Witam. Rok tamu w wakacje zaczęły dręczyć mnie krótkotwałe bóle głowy nad prawym okiem, lekko na skroni i w oczodole. Tak średnio co 2-3 dzień z samego rana, najcześciech w cieplejsze dni. Ból maksymalnie po 30-40 minutach przechodził. Byłem u neurologa, zostałem skierowany na rezonans magnetyczny. Wyniki były prawidłowe. Wcześniej miałem inne badanie, to takie co podłaćzają kabelki do głowy :) lekarz stwierdzil ze mam nerwice. Dostałem leki : Cimnarizinum i i kropelki Dihydroergotainium. Głowa przestała boleć. Przec cały okres jesieni i zimy nic nie odczuwalem. Teraz zrobilo sie cieplej i bóle troche zaczęły powracac ale w mniejszym stopniu. Zmieżyłem dzis cisnienie, z samego rana miałem 136/88 puls 57. 2 godziny pozniej 118/70 puls 58. Czy ktoś wie od czego są takie bóle?
ja tez mam bole glowy:( tylko ze prawie codziennie juz od ponad roku. tez byłam u neurologa i tylko faszruje mnie jakimis prochami ktore i tak mi nie pomagaja. tez zazywalam ten lek **neutro...**ale po nim bylo mi jeszcze gorzej.czasami boli mnie tak glowa ze doslownie zwijam sie z bolu i placze. ale pomimo tego lekarz nie chce mnie wyslac na jakie kolwiek badania. mowi ze to tylko stres.a ja mysle ze to nie prawda. jestem tylko ciekawa od czego to sie wzielo???moja kolezanka mowi ze jej kolezanka miala podobne obiawy i sie okazalo ze ona ma bialaczke... :(( a ja nie chce tak skonczyc
Witam.Od ponad 2 miesięcy mam szczególnie w nocy bóle głowy .Charakteryzują się tym że boli mnie tył głowy po jednej stronie (po prawej) tak jak by mi pulsowała ta część głowy. Na RTG kręgosłupa szyjnego wyszło zniesiona lordoza ,zwężenie przestrzeni c5,c6 czy to może powodować taki ból .Czy ktos ma taki przypadek.
Gość marcinmat23
witam mam bóle głowy i zawroty jakis czas temu wykryto u mnie nadcisnienie wjec zaczełem robic badania byłem u neurologa kardiloga przeszłem rezonans i tomograf teraz biore tabletki na nadcisnienie a bóle dalej powracają i trwają po kilka tygodni a nawet miesiecy do tego pojawiły sie zawroty czy to może byc spowodowane przez tabletki mam też problem z kregosłupem lendzwiowym czy to ma też wplyw na te bóle
Paulina ja też mam lordoze c3c4 i tak jak ciebie boli mnie w tym samym miejscu przeważnie głowa ale lekaże z tego co zrozumiałem powiedzieli że ten ból niewynika z tego to ja sobie zadaje pytanie to z czego jak miałem rezonans i tomograf i jet z resztą ok a ja cały czas mam ból wiadomo czego i jak by to było mało to też zawroty
Ja słuchajcie mam 21 lat i od pewnego czasu mam bóle głowy, w sumie zawsze je miałem ale teraz częściej. Cierpię na nadciśnienie tętnicze, biorę BETALOK ZOK 25 i LISINORATIO 20 i narazie mam ciśnienie w normie tak ok.120/80. Ale z tymi bólami głowy to byłem u neurologa i dał mi skierowanie na EEG głowy które nic nie wykazało, później mu się dalej skarżyłem to dał mi w końcu skierowanie na Tomografię głowy z kontrastem, które równiez nic nie wykazało. Ale i tak nie poprawia to mojego samopoczucia, głowa mnie boli jakby ktoś mi ją ściskał i potrafi tak boleć prze ok. 7 dni. Czaem drętwieją mi ręcę i nogi, boli mnie kark. Lekarz powiedział, że mój ból może mieć wiele przyczyn tj. NADCIŚNIENIE TĘTNICZE, NERWICA( bo ma takie objawy, a ja jestem okropnie nerwowy), LORDOZA (RTG wykazało skrzywienie kręgosłupa szyjnego) i SPOŻYWANIE ALKOHOLU. Więc reasumując stwierdził, że są to NAPI ECIOWE BÓLE GŁOWY w wyniku podanych przeze mnie przyczyn. Biorę na to Cinnarizinum i Xanax, jakoś żyje
Witam.W obu okolicach podżuchwowych widoczne są pojedyńcze węzły chłonne o dł. 14 mm.Echogeniczność węzłów prawidłowa. Lewy płat tarczycy nieznacznie powiększony z litym normoechogeenicznym guzkiem o średnicy 16 mm.TSH 1.61 , FT 4 1.31 . Wizyta u endykrynologa zakończyła się zrobieniem.Anty TPO 1.6 iUSG .Odpowieć lekarza leczenie nie wymagane wizyta co 6 miesięcy. Co robić i czy to coś poważnego proszę o pomoc i odpowieć mam 40 lat.Wczoraj miałem rezonans magnetyczny głowy nie wiem czy to nie przeszkadza co do tego guzka i czy to nie jest szkodliwe miałem przez 2 dni zawroty głowy .Co powinno robić się po takim badaniu ja poszedłem do pracy nie wiem czy dobrze zrobiłem .Bardzo proszę was o odpowiedz jak ktoś miał podobny przypadek
witam ja tez mam bóle głowy na poczatku ból sie pojawiał tylko czasami i miałem uczucie jakby ktos wbijał mi igłe w gałke oczna od tyłu a teraz ból sie nassla i czuje go tylko po prawj stronie i czasm promieniuje na zaba poszedłem do okulisty który mnie badał 2 razy nawet wtedy gdy czułem ból i nic nie wykazalo czyli cisnienie w gałce ocznej mam ok a jutro ide do neurologa i ciekawe co on powie
DO MISIA, Właśnie jestem po rtg kręgosłupa i dokładnie tak jak u ciebie C5 i C6 i takie same bóle, szczególnie przed snem gdy się kładę prawa strona pulsuje i boli, w dzień też pobolewa. Jeśli jeszcze wracasz na tą stronę to proszę o kontakt ,może wymienimy doświadczenia ka_d@o2.pl mój email
Witam, od października ubiegłego roku prawie codziennie boli mnie głowa, nie jest to ból całodniowy, raczej parę razy dziennie poboli mnie ok. pół godzinki, a później przestanie. Ból umiejscowiony jest w lewej skroni, lub u podstawy czaszki. Czasem do tego dochodzą zawroty głowy i uczucie jak przed omdleniem (takie odpływanie krwi z głowy). Ostatnio do dolegliwości dołączył się ból karku i „strzykanie” w nim. Bardzo mnie to męczy i stresuje. Czy może to być spowodowane niskim ciśnieniem krwi? Moje codzienne ciśnienie to 100/60. Pragnę dodać, że w międzyczasie byłam u neurologa- wynik tomografii bez kontrastu był dobry, a prześwietlenie kręgosłupa wykazało tyłozgięcie szyjnego, zniesioną kifozę piersiowego i skoliozę lędźwiowego. Moja morfologia była w porządku. Badanie dna oka również nic nie wykazało. Chciałabym się poradzić czym może to być spowodowane i jak sobie z tym radzić.