Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uszkodzenie pnia mózgu i silna gorączka po próbie samobójczej przez powieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ania0102

Darku, oddycha samodzielnie czy za pomocą respiratora? Jeżeli nastąpiło uszkodzenie pnia mózgu to rokowania są niepomyślne, ale wszystko się może zdarzyć, na pewno wszystkiego dowiesz się od lekarzy prowadzących, na forum nikt Ci nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi.

Napisz prosze czy Twój brat żyje. Jestem teraz w takiej samej sytuacji, lekarze coś mówią o pobraniu organów, ale ja nie tracę nadziei, mój mąż zostawił mnie i 1,5 roczną córeczkę. lezy w szpitalu juz kilka dni, nie oddycha sam, ale na rentgenie wyszło, że mózg jest nie uszkodzony.

Czy są tu osoby których bliscy targnęli na swoje życie . Mój brat tydzień temu również się powiesił.... Był już siny kiedy go znaleziono . Leży już tydz pod respiratorem w śpiączce farmakologicznej. Również dostał gorączki parę dni po powieszeniu. Lekarz nie daje mu szans na przeżycie , mówił że są gigantyczne obrażenia mózgu . Ma za duży obrzęk który praktycznie nie schodzi 😔 jakie są szanse na przeżycie w takim wypadku ?  

W dniu 13.07.2023 o 12:52, Myszaa123 napisał(a):

Czy są tu osoby których bliscy targnęli na swoje życie . Mój brat tydzień temu również się powiesił.... Był już siny kiedy go znaleziono . Leży już tydz pod respiratorem w śpiączce farmakologicznej. Również dostał gorączki parę dni po powieszeniu. Lekarz nie daje mu szans na przeżycie , mówił że są gigantyczne obrażenia mózgu . Ma za duży obrzęk który praktycznie nie schodzi 😔 jakie są szanse na przeżycie w takim wypadku ?  

Jak sytuacja?

Niestety moj maż dostał ataku padaczki, pierwszego w życiu... Upadł na płytki i leżał nie wiemy ile czasu... Zakrztusił się krwią i treścią żołądkową. Jak go wzieli do szpitala to dawali mu 30 procent szans. Dzis na 3ci dzień szanse są mniejsze...... Duży obrzęk mózgu, nie zmniejsza sie. Leży pod respiratorem w spiączce.