Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenia z drgawkami przy niedomykalności zastawek

Gość Judi666

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Judi666

Prosze Was o pomoc, od dziecka mam niedomykalnosc zastawek, 2 miesiace temu w nocy strasznie szybko zaczelo mi bic serce i stracilam przytomnosc, podczas omdlenia mialam drgawki, bylam u kardiologa i okazalo sie ze mam zaburzenia rytmu serca i przepisal mi tabletki Betaloc, ktore niby mialy pomodz. Niestety w pracy podczas wiekszego wysilku bardzo mnie bolalo serce. Pewnej nocy gdy sie polozylam do lozka zaczelam sie dziwnie czuc tak samo jak wtedy gdy zemdlalam, serce walilo mi jak oszalale, usiadlam i probowalam sie uspokoic, po kilkunastu minutach wszystko wrocilo do normy. kilka dni temu w pracy znowu zaczelo mnie bolec serce i zle sie czulam, bylam w szpitalu ale powiedzieli ze wszystko jest ok. podczas wiekszego wysilku lub zdenerwowania bardzo boli mnie serce. nie wiem juz co to moze byc, niech mi ktos podpowie. myslalam ze to moze zapalenie miesnia serca.

Gość iwonella89

Nie rozumiem trochę Twojego zachowania, byłaś u lekarza i niczego się nie dowiedziałaś? To po co u niego byłas? Skoro powiedział Ci że masz arytmię to powinnaś zapytać (nie wspomnę że to on powinnien Ci to powiedzieć), jaki to rodzaj arytmi, jakie są rokowanian w senie czy to groźne czy nie, oraz co masz zrobić jak Ci się to powtórzy, oraz jak ma wyglądać Twoje leczenie. Jeśli lekarz stwierdził to na podstawie zwykłego ekg to znaczy że Twoja arytmia występuje dośc często, no chyba że akurat miałaś napada. Ja uważam za konieczne zrobienie holtera i echo serca. Poza tym być może masz jakieś napady lękowe, dopiero ujawniająca się nerwica? Aczkolwiek musiałaby być silna skoro zemdlałaś, ale to też się zdarza z powodu silnych emocji. Jednak wątpie aby to była nerwica aczkolwiek i to nie wykluczone. Mówił Ci lekarz jaki to rodzaj arytmi?? Poza tym trochę mylisz pojęcia. Najpierw napisałaś, że straciłaś przytomność a potem, że podczas omdlenia miałaś drgawki, omdlenie od utraty przytomności różni się tym, że jest chwile i szybko ustępuje a utrata przytomności trwa zwykle dłużej. opisz dokładniej tą sytuacje? Czy czymś się w nocy zdenerwowałaś, bałaś się czegoś, że to serce zaczeło walić czy zupełnie bez powodu? Czy drgawki przypominały takie jak podczas uczucia zimna albo lęku czy były to drgawki nad którymi kompletnie nie mogłaś zapanować i były one mimowolne? Poza tym jak to się skończyło? samo przeszło, przyjechało pogotowie, wziełaś jakieś leki? Aha i jeszcze jedno, dlaczego pomyślałaś że to akurat zapalenie mięśnia sercowego? Zawsze możesz zrobić CRP i OB z krwi, jeśli wartości będą w normie możesz być pewna że to nie zapalenie

Jeśli ktoś o trzeciej w nocy nie śpi,może to być skutkiem jego **gorącej** wątroby.Przy tym stanie wątroby,oprócz bezsenności,mogą być również: piekące oczy,kłopoty z widzeniem,mięśnie napięte,drgania i drżenia mięśni,migrenowe bóle głowy,zawroty głowy omdlenia,żółte upławy,bóle pod żebrami,zmienność emocjonalna,uczucie gniewu.nadciśnienie i szybkie tętno.Przyczyna takiego stanu może być: nadmiar kawy,niewystarczająca ilość snu,stresująca i wyczerpująca praca,nadmiar seksu,zbyt obfite okresy,ostro przyprawy w pożywieniu,zbyt mała ilość wypijanej w ciągu doby wody.Wątroba jest magazynierem i dystrybutorem krwi i jeśli ma manko,zachowuje się jak typowy magazynier,wytrząsając z pasywnych mięśni,ostatnie krople krwi,aby skierować je do serca bo ono nie ma co pompować.Z wyjątkiem okresów na ww przyczyny można jakoś zaradzić.Jeśli krwawienia są obfite,jako pożywienie pomocne przy produkcji krwi--dobry jest rosół wołowy.Drugi środek ,mający również wpływ na produkcje krwi,to pół litra czerwonego wina dziennię przez dni 12.Problem w tym,że wino musi być zmieszane z żółtkiem jaja.To wszystko,to bardzo skrótowo i dowolnie przedstawienie tego,co wymyślili Chińczycy kilka tysiecy lat temu.