Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls podczas snu

Gość Magdalenka17

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdalenka17

Mam 17 lat. Mam nieraz skoki tętna, którym towarzyszą kołatania serca, osłabienie. Mam słabą tolerancję wysiłku i to właśnie głównie podczas wysiłku takie skoki występują, ale nie tylko. Holter wyszedł ok, ale widzę, że nawet podczas snu mam skoki tętna. Podczas 19- godzinnego zapisu holtera zarejestrowano 96 tachykardii- czy to nie za dużo? Ponadto holter wykrył 3 rytmy niemiarowe. Poza tym spoko. Oto zapis tętna podczas całego badania. Do kardiologa idę dopiero za kilka tygodni, nie leczę się. http://s.fothost.pl/upload/11/21/571b5828.jpg

Miałam założonego holtera. W tym czasie nie wykryto częstoskurczy, Noc, kiedy miałam założonego holtera spałam bardzo dobrze, ani razu się nie przebudziłam. Dodam,że badanie miałam wykonywane z powodu częstych omdleń. Jednak dzisiaj obudziłam się nad ranem, serce mi biło bardzo szybko, ale już nie mogę powiedzieć jaki miałam puls, ponieważ bardzo szybko usnęłam ponownie. Nie mogę również stwierdzić,że szybki puls mnie obudził, ponieważ domownik wstawał do pracy, więc może stąd przebudzenie. Rano już o normalnej dla mnie porze, będąc w łóżku zmierzyłam puls i miałam 80. Najbardziej niepokoi mnie to,że ja tego fizycznie nie odczuwam, nie budzę się. Czy,jeśli wszystko jest w porządku mogą być jakieś konsekwencje takich zdarzeń w przyszłości? Dzięki za odpowiedz