Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał
Witam, codziennie rano dręczy mnie ból głowy nad prawym okiem. Na wysokosci łuku brwiowego, nad okiem w oczodole i lekko na skroni. Boli mnie tak pół godziny i ustaje. Takie same bóle miałem rok temu w wakacje, ale na zime wszystko przeszło. Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
najczęściej tak opisywane bóle są związane ze stanem zapalnym w obrębie zatok- trzeba się udać do dobrego laryngologa i to wykluczyć, dobrze jeszcze sprawdzić ciśnienie wewnątrzgałkowe- jakiś miły okulista okaże się pomocny- no i jesli nic nie wyjdzie- ostatnim specjalistą do którego trzeba się zapisac będzie neurolog. Pozdrawiam. M.
Witam, tak jak opisuje *Bambo* , najczęściej ból łapie mnie rano pomiędzy 8.00 a 10.00,ból niesamowity, straszne łzawienie prawego oka, który wędruje - przemieszcza się prawą stroną twarzy od skroni poprzez górną szczękę do okolic nosa, przechodzi na dolną szczękę - żuchwę i wraca dolną szczęką w okolice ucha, cała ta wędrówka trwa około 2 godzin.Męczę się z tym bólem już ładnych parę lat , rozmawiałem z lekarzami ale mnie zbywają, jedynym lekarstwem które mi pomaga jest Etopiryna - Gożdzikowa, jak tylko poczuję zalążki bólu zażywam 1 tabletkę i ból mija do 10 minut. Pozdrawiam.
Witam, rowniez boli mnie lewy luk brwiowy. Powtarza sie to co roku.. Bol jest nie do wytrzymania... Rok temu bylem na badaniach, chodzilem od jednego lekarza do drugiego: rodziny, neurolog, hematologia, tomografia komputerowa itd... Nie nawidze lekarzy, nic nie pomogli i bol nadal sie powtarza... Tabletki nie pomagaja. Nie mam pojecia co to moze byc.. Pozdrawiam
Witam, Także mam codziennie rano silny ból nad lewmy okiem. Mija jeżeli ponownie (po min godzinie po porzebudzeniu) przysnę choćby na chwilę. Jeżeli nie przysnę bedzie trzymał do końca dnia. Paskudne uczucie, trudne do kontrolowania. Brak diagnozy. Ale myslę, ze jest to jeden z efektów moich migren.
witam, mam migreny oraz inne bóle głowy. Tabletki coraz żadziej pomagają, natomiast przy migrenie - tylko sen w zaciemnionym pokoju. Fakt - jeszcze etopiryny nie próbowałam. Mam dość tych bóli - zwalam wiele spraw przez to, zwalniam sie z pracy pod byle pretekstem. Ostatnio lekarz dałmi coś na uspokojenie (pamolan czy coś w tym stylu) i wyslał do neurologa. Jest jakiś inny cudowny sposób na te bóle??
Witam. Od paru lat mój tata ma to samo okropnu ból głowy. Najgorsza pora to jesień. Bóle łapią w nocy, rano a ostatnio to czasami i w dzień. Trwają tak około 30min. Chodził do rozmaitych specjalistów ale jakoś żaden skutecznie nie potrafił mu pomóc. Może na forum znajdzie się ktoś kto jak wie jak radzić sobie z tym bólem. Widzę że tata bardzo cierpi a ja nie potrafię mu pomóc. Pozdrawaim
witam jestem dzieckiem mam 13 lat i mam podobny problem z tym ,ze : mam bole w gornej czesci prawego oczodolu. Boli tylko wtedy, kiedy ruszam okiem w gore i w prawo. mowilem o tym mojej mamie. powiedziala ze to moze byc nerwobol. wiec nie poszedlem do lekarza , ale bol nie ustepuje i dzieje sie to tylko wtedy, kiedy ruszam okiem. prosze mi pomoc.zlapalem to kiedy dostalem goraczki. wlasciwie to byla grypa zazywalem 2 tabletki gripexu czasem nawet apap i nie pomaga czy to maga byc zatoki skoro mam zapchany nos. Blagam pomozcie mi jestem zrozpaczony niechcialbym ,aby wyniklo z tego cos niedobrego bol trzyma juz 2-3 dni nie wiem co robic. Błagam pomocy jestem bezradny.
Gość bezradna 17
witam!od jakiegos czsu odczuwam bóle w placie potylicznym,nie jestem pewna czym to mozebyc spowodowane,gdy bylam mala spadlam ze schodów i mialam pękniecie czaszki,ale mysle,ze to nie od tego mam takie bóle...są one pulsujące i przemieeszczaja sie z jednej strony platu potylicznego na drugą stronę.oprócz tego występuje oslabinie i zawroty glowy...nie wiem czy to jest powazne i czy powninnam ta zbagatelizowac..prosze o odpowiedz...z góry dziekuje
Każdy pisze o dolegliwościach a nie o sposobie leczenia. Bóle głowy nad oczami to nic innego tylko ZATOKI. Można złapać jak wychodi się na dwór przy silnym wietrze po umyciu głowy. Często dochodzi do tego katar( ale nie zawsze).Najlepiej zrobic prześwietlenie zatok i wziąć antybiotyki. Wtedy przez długi czas ma się spokój. Ale zatoki często wracają szczególnie jesienią, wiosną przy brzydkiej , wietrznej pogodzie. Takie częste bóle głowy to mogą być oczywiście migreny, ale ból nad okiem to typowy objaw zatok. Pozdrawiam
Jak to się mówi: ryba psuje się od głowy. więc *psujecie* się powoli. później są dolegliwości typu: świrostwo z byle jakiego powodu, samobójstwa etc. strach pomysleć, jeżelibym spotkał taką dziewczynę. totalnie bezużyteczna i marudna. pozdrawiam.
Witam, sprawa podobna jak w poprzednich postach więc nie będę powtarzać szczegółów. Część z Was interpretuje to jako bóle zatok, tymczasem byłam z moim problemem u laryngologa, miałam rtg i zatoki są czyste... Z nerwem wzrokowym też wszystko ok- tak stwierdził okulista. Neurolog także niczego nie wykrył. Wszyscy umyli ręce a ja nie mogę funkcjonować, nie pomaga nawet kilka tabletek wziętych jednocześnie, spanie też nie. Kiedy ból złapie, potrafi trwać TYGODNIAMI, BEZ PRZERWY :( ma ktoś jakieś pomysły?
słuchajcie mam podobny problem jak opisujecie do tej pory w 100 % nie wiadomo czy to chore zatoki czy migrena czy nerw wzrokowy. Bolu nie odczówam nieraz i przez pół roku ale jak się zaczyna to przewaznie w porze jesienno zimowej łapie nad ranem u mnie pomaga 2x ibuprom. Ale mam inne sprawdzone rozwiązanie otóż lampa tzw kwoka wkręcona do lampki nocnej. Promieniuje z niej ciepło i po 5 siedmiu takich wygrzewaniach ból przechodzi radzę spróbować ale trzeba stosować przez minimum 5 -7 dni i nie zrarzać się że od razu nie podziałało. Jeśli komuś z was to pomogło to napiszcie posta pod moim będzie wiadomo że to ta sama przypadłość.
mnie boli nad prawym okiem w jednym miejscu szczególnie kiedy opuszczam głowę w duł. i to tak pulsuje w rytm bicia serca. pojawia sie i gaśnie bul jest niesamowity mam to pierwszy raz, zaczęło się dzisiaj mniej więcej o 9 i trwa do teraz czyli 12 powiedźcie tylko co robić żeby bul zniknął a nie do jakich lekarzy chodzić z góry dzięki
Witam. Mam 15 lat. Chorowałam przez 2 tyg z objawami kaszlu i kataru. Po tyg przeszło ale został bardzo rzadki kaszel (na katar - otrivin) i codziennie mam stan podgorączkowy. Jakieś 4 dni temu bolała mnie prawa kość policzkowa. Potem przeszło. Wczoraj miałam ból w lewym łuku brwiowym, lecz lekki. Dziś o 14.00 czy 15.00 znów bolało mnie nad okiem.. ta kość.. wzięłam pyralgine i mi tam trochę przeszło. Boję się.. Nie chcę iść do szpitala ani do jakis lekarzy. Czy to może byc od zatok? Bardzo proszę o odp.
mnie boli lewa brew, a przewaznie jak sie schylam w dol to tak cisnie. bralam antybiotyk zinnat, ale od tego tylko zołądek mnie rozbolal i biore zastrzyki. na przeswietleniu wyszlo pogrubienie sluzuwek w prawej zatoce szczekowej. zobaczymy czy przestanie. a przewaznie bolalo w nocy .
Witam,mam nadzieje że ktoś mi pomoże.Ja mam powiedzmy bóle, to nie jest taki ból że muszę wziąć tabletke czy cos tylko coś odczuwam w górnej części głowy, schodzi to na czoło i na oczy (brwi).Miałem kiedys zatoki i dostawałem zastrzyki,myślicie że to znów mogąbyć zatoki??(Pracuje w takim zakładzie gdzie czasami wchodzę do chłodni gdzie jest -20 stopni temeratury).prosZę o odpowiedź jak ktoś cos wie na ten temat albo miał tak samo jak ja. Dziękuje. pozdrawiam
Też mam podobne objawy od paru lat.Ból za prawym okiem roznoszący się na skroń W moim przypadku są to ataki raz/dwa razy w roku.Oko (za okiem) strasznie boli(czasami odlatuje, wrażliwość na światło ,dość często łzawi) , że aż mi z nosa leci.Ból tak od 30 do godziny. Okulista przypuszcza za słabe okulary i że oczy mi się meczą(ale za bardzo w to nie wierze), Ciśnienie oka mam w normie ostatnio było ok 22. Teraz ostatnio znowu mnie dopadło 26 28 grudzień w nocy oraz 31 ok 10 rano.
Proponuję inhalacje z użyciem sody oczyszczonej 1 łyżeczka na 1/2 szkl. wody. Codziennie wieczorem. Z tego co piszecie przyczyną w większości przypadków są zatoki. Z tehgo co wcześniej pisał jeden z internautów dobrym sposobem jest tzw. kwoka. Oczywiście że trzeba nagrać. Dobrym sposobem są inhalacje z ziół: Działają przeciwzapalnie i rozrzedzają śluz, przynoszą więc ulgę przy katarze. Do inhalacji możesz użyć naparu z rumianku, szałwii, macierzanki i mięty (4 łyżki mieszanki ziół na litr wody). Przelej napar do miseczki. Nachyl nad nią twarz, przykryj głowę ręcznikiem i wdychaj wonną parę przez 10 minut. Powtórz inhalację 2–3 razy dziennie. Powodzenia i Dużo Zdrowia bez bólu.