Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przemieszczający się przewlekły ból głowy przy popsutych zębach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i proszę o pomoc Mam problem. W sumie duży problem. Od ponad dwóch lat męczę się z bolem glowy Jest to ból zmieniający położenie, raz boli w czole raz boli w skroniach pozniej w szczęce w kosciach policzkowych , od czasu do czasu w potylicy, sztywnieje mi kark ;((( uczucie zacisku gałek ocznych od środka. Dodam jeszcze ze mam popsute zęby, do usnięcia korzeń gornej ośemki, dolna siudemka i dwie ósemki, dodam ze jedna dolna osemka rośnie w dziąśle ku 7 zdrowej czyli wogóle sie nie wybiła. Badania dotychczas, -Rezonans magnetyczny z kontrastem, wynik ok -tomograf komputerowy, wynik ok -tomograf komputerowy z kontrastem, wynik ok -usg węzłow chlonnych gdzie sa powiekszone na szyi , węzeł został pobrany do biopsji z pod pachy wyszedł wynik limfodenopatii -badania okulistyczne, wszytsko wporzadka, -prześwietlenie zatok szczękowych ok, -tomografia z konntrastem płuc ok, -chromoskopia ok, -gastroskopia wynik wyszedł ze mam przekrwiona błone śluzową żołądka plus bakteria helikobakter -usg jamy brzusznej nic nie wykazało, wszystko normalnych rozmiarów -badania w kierunku hiv, negatywnie czyli wszystko wporzadku -ob przy kazdym wyniku 2, raz wyszło 5 -krew ogolnie dobra od czasu do czasu limfocyty podwyższone ale minimalnie -mocz ok Nie wiem co jeszcze moge napisać lecze sie u psychiatry okolo roku ale po mimo zmian tabletek, a były zmieniane 4 razy nic nie przeszło ... Dodam jeszcze ze mam wachania temperatury ciała w granicy 36.7 do 37.4

Może to być jakaś bakteria, np. gronkowiec. Może jeszcze w tym kierunku badania krwi zrobić. Ja miałam podobne objawy (tzn. bóle głowy, podwyższona temp., a potem doszły dreszcze) i okazało się, że mam gronkowca złocistego we krwi :(

Mnie przez pare miesiecy bolała glowa, potem doszły goraczki wieczorem, a na koniec silne dreszcze (jak w febrze), po przyjęciu apapu przechodziło. W końcu trafilam do szpitala i tam, podczas takiego ataku dreszczy o rosnącej gorączki pobrali mi krew na posiew. Wtedy wyszło, że mam gronkowca. Pozniej okazało się, że bakterie zniszczyły mi zastawkę serca i w końcu miałam operacje serca. Nie lekceważ tych objawów i przede wszystkim zrób porządek z zebami, bo od zębów rozwijaja się bakterie. pozdrawiam

Człowieku kto ci nazlecał tyle badań ???????Tomograf płuc ?Po jakiego grzyba ???Masz zepsute zęby i nic z tym nie robisz a pozwalasz się naświetlać promieniami rtg kilka razy ? Jeśli rośnie ci 8 ka i to krzywo to może stąd te bóle ,jak mnie wybijała się ósemka to łeb mi chciało rozsadzić .Może prościej było by iśc do dentysty niż robić nic nie znaczące badania ....

ALE ten węzeł pobrali pachowy ?Więc nie ma to związku z bólem głowy .Idz do dentysty i wylecz te zębiska a co do wyrwania to wyrwij w diabły .Ósemkę będą pewnie wyrzynać na szczękówce skoro rośnie na leżąco .Ja pamiętam moje ósemki jak sie wyrzynały to nie mogłam nawet się napić a o zjedzeniu czegokolwiek to mogłam zapomnieć .Ból głowy nie do wytrzymania .Chodziłam codziennie do dentysty na płukanie wodą utlenioną .To dopiero masakra można się było wyrz........w locie .Dopiero jak się wylazła to była ulga .Ósemki niech wylecżą bo wszyscy wyrywają a potem na stare lata nawet protezy nie ma do czego przypiąć .Węzły na szyi na pewno tez dzięki zębiskom popsutym masz .

Badany miałam na myśli jakiś rezonansik ?Bo kręgarz to przez skórę raczej uciśniętego nerwu nie zobaczy ...A zdjęcie rtg też nic nie da bo mi na przykład wyszło szyjnego bez zmian dopiero rezonans pokazał taką sieczkę że historia .A głowa bolała mnie non stop .Głowa moze boleć również od stresu czyli napiętych mięśni karku .Są to tak zwane bóle napięciowe na które nie pomagaja żadne tabletki przeciwbólewe łącznie nawet z Tramalem .Dopiero leki rozlużniające coś dały .

A jakie prochy brałes bo nasi psychiatrzy na stres dają leki przeciwdepresyjne które jeszcze zaostrzają objawy ,a wg mnie powinno się wtedy brać przeciwlękowe które wyciszają i powodują relaks mięśni.Jesli brałeś coś z Sertalin to nie dziwię się że nic nie przeszło .

Ale prześwietlenia nic nie wykażą .......bo tam widać tylko kręgi a ważne jest żęby było widać struktury międzykręgowe czy nie ma ucisku na nerwy ,przepukliny krążka itp. Ja miałam zdjęcia książkowe a na rezonansie wyszła przepuklina i stąd te bóle .

Przede wszystkim usinąć zęby zepsute lub wyleczyć!!!!! i dopiero wtedy zobaczyć czy głowa przestanie boleć.Może na rehabilitację się zapisać ,gimnastyka kręgosłupa,zabiegi fizykoterapii.Może w [racy coś dżwigasz ,ciągniesz,stoisz w wymuszonej jednakowej pozycji przez długi czas.Spróbuj rehabilitacji.Dwa tygodnie - trzy zabiegi dziennie u mnie kosztuje 350 zł.Bez czekania.

Gość Majka2323

Tak czytam o tych Twoich dolegliwościach i zastanawia mnie jedno, skoro bóle głowy trwają 2 lata, powtarzają się i są coraz bardziej uciążliwe to może Ty po prostu masz migrenę? A zęby Ci się psują...niezależnie. Tzn. tak mi się wydaje. Ja już się lecze, bo dobry rok sama walczyłam z takimi bólami, aż w końcu dostalam się pod kontrolę neurologa, dostałam sumamigren, teraz łykam jedną tabletkę przed napadem i już tak mocne napady jak wcześniej się nie zdarzają. Napisz jeszcze jak wygląda ten ból? mas zprzy tym jakieś dolegliwości? wymioty? nadwrażliwość na światło?.... wiem jakie jest to uciążliwe, ja też nie wychodziłam za często z domu z powodu mojej choroby....ale mówie Ci, dobre leczenie wszystko zmienia...

Majak2323 Więc tak, Moj bol jest różnego rodzaju raz boli okolice czoła, raz boli w skroniach, do tego pulsuja mi żyły na nich, dochodzi ścisk gałek ocznych ale tak od środka, bolą mnie kości policzkowe, uderza ciepło do głowy od czasu do czasu mam poty nocne i nie raz w dzień ( ale myśle że te poty i uderzenia są powodowane paniką, że cos się ze mna dzieje nie tak a ja nie wiem co) Z tym światłem to musze przyznać ze mam cos takiego, że jakby za jasno było i jak zakładam okulary słoneczne takie ciemniejsze to jest ok, (może to jest spowodowane tym ze malo co siedze przy dobrze oświetlonym pomieszczeniu i moje oczy są przyzwyczajone do ,,szarówki,, ost czasu napinają mi się mięśnie karku, mam takie uczucie mdlenia w żołądku, ale bez wymiotnie, przez co mało jem (gastroskopia wykazała przekrwioną błone żołądka i bakterie helikobakter) i często występuje u mnie ból żołądka,

CHciałem tu dodać ze mam lęki straszne przed dentystą, gdyż bolimnie cały czas głowa nie kiedy mam taki stan ze myśle ze zaraz położe noge na tamten świat, a mam iśc do dentysty gdzie rozpruje mi pol twarzy wyrywaniem tych zebow, to tysiace myśli czy przeżyje czy nic sie złego nie stanie ze mna jakmi bedzie usówać tych kilak zębów i czy wszystko ładnie sie zagoi bez żądneo zakażenia ;((( no dramat dodam z eplanuje isc pod narkozę bo tak normalnie tonie przezyje dentysty

Gość Majka2323

Powiem Ci tak, Twoje objawy w dużym stopniu przypominają objawy migrenowe. Jeśli chodzi jednak o lekarza/ dentyste itd. to jeśli opowiesz mu o swoich dolegliwościach i obawach, to nie wykona zadnego zabiegu, który mógłby Ci zaszkodzić. do tego wydaje mi się, że masz bardzo silne lęki przed lekarzem ponieważ jest to dla Ciebie cos nienznanego, albo masz jakąś traume z dzieciństwa? Tak naprawdę to narkoza jest dużo bardziej szkodliwa, ponieważ ludzie różnie na nią reagują, często zaraz po przebudzeniu pojawiają się wymioty i zle samopoczucie. Moim zdaniem powinieneś iśc do kogoś poleconego i szczerze z nim porozmawiać. To żaden wstyd, że się boisz. każdy ma do tego prawo, do tego myślę, że zwykłe znieczulenie zdziała cuda ;)

Dla mnie lekarze to nic nowego w moim dziecinstwie zawsze było ze jak nie reke stłukłem to palca wybiłem, tu noge rozciąłem to z szywali, nie przerazalo mnie to tak, tylko mowie takie rzeczy sie pojawily z nabyciem tych bólów wcześniej byłem Twardzielem. Tu nie chodzi o to że ja sie wstydz, bo taknie jest przez tą ,,chorobe,, mowie o wszystkich takich sytuacjach jakich ne czuje, Tylko po prostu ost przżywałem szok jak mi wyrywali 6 to trwało to 40 min i widizałem co się dzieje w gabinecie to myślałem ze odpłyne, wiem ze nie jestem psychicznie silny na takei zabiegi i teraz napewno bym zemdlał, i wszystko sie o to rozchodzi, jestem przeczulony o swoje zdrowie za bardzo, nawet jak mi wstrzykiwali przez wenflon jakies tam substancje, todokladnei patrzalem czy nie ma powietrza wstrzykawce i takiebzdury :(( wiec przez te swje ból nabyłem napadów lękowych z których nie potrafie wyjść

To ja cię pocieszę ......zepsute zęby są bardzo niebezpieczne z tego względu że rzutują na cały organizm ,serce szczególnie ....więc lepiej chyba iśc do dentysty i poprosić o znieczulenie niż zostawic cały ten bałagan w jamie ustnej .Przeciez nie musi rwać ci 5 zębów na raz .Po jednym na leczenie i już .Wiem że to nic przyjemnego ale przy dzisiejszych znieczuleniach nawet zastrzyk nie boli a co dopiero borowanie .Kiedyś jak znieczulenie wstrzykiwali zwykłą strzykawką to można było się zesr.......przy wbijaniu igły a teraz tymi penami naprawde nic nie boli .

Hej! ja mam takie same bole objawy tylko ze ja z dentystą jestem na bieżąco nie miałam robionych tak wielu badań ale miałam prześwietlenie zatok - nic, krew- nic, mocz- nic, prześwietlenie szczęki i żuchwy - dentysta obejrzał nic nie widzi ! teraz czekam na neurologa został mi jeszcze miesiąc zobaczymy ! u mnie podejrzewają tarczyce, migrene, zęby, problemy z ciśnieniem ! dostałam od rodzinnej tabletki przeciw migrenowe ale mi one nic nie pomagają o wiele lepiej działa na mnie pyralginum ! nie wiem co mi jest ale bole się nasilają , przytyka mi ucho , sztywnieje kark, bolą zęby raz z jednej strony raz z drugiej ! masakra bo nikt nic nie wie! powodzenia życzę!